Dolors Miquel, la poesia de la carn

Dolors Miquel presenta "El guant de plàstic rosa" del 3 al 9 d’abril, a diversos punts de la ciutat.

Dolors Miquel presenta el seu llibre El guant de plàstic rosa (premi Ausiàs March 2016) durant una setmana, del 3 al 9 d’abril, a diversos punts de la ciutat. Es tracta d’una iniciativa que porta per títol “Per a la creació d’un guant”, set presentacions singulars de la mà de la poetessa juntament amb artistes de diferents disciplines.

Els recitals i presentacions de la poetessa Dolors Miquel s’allunyen de tota manifestació convencional. La presentació d’El guant de plàstic rosa dilluns a la carnisseria “Roser i Jordi” del mercat de l’Abeceria de Gràcia n’és un bon exemple.

Jordi Baldú, artista i impulsor de Kinzena Poetika (festivals i cicles literaris) va presentar la performance poètica anunciant que “acaba de començar una Setmana Dolors Miquel, però espero també que l’Any Dolors Miquel el celebrem en vida seva ” perquè és una poetessa que “ha obert finestres importants”.

Abans que Dolors Miquel recités dos poemes d’El guant de plàstic rosa, es van repartir els papers que la carnisseria utilitza per embolicar fetges, espatlles i costelles però amb versos del llibre escrits amb una cal·ligrafia sangonosa per a la ocasió. Versos com “Quants som tu i jo/ multiplicats/ per tu i per jo?” o “No hi ha prou cel per a tants infinits”.

El músic Miquel Àngel Marín va tocar el clarinet rere el taulell de la carnisseria mentre en Jordi (el carnisser) preparava un parell d’hamburgueses per a una clienta. Dolors Miquel va recitar dos poemes del llibre amb un guant de plàstic rosa a la mà, aquests guants que els carnissers utilitzen per regirar les entranyes d’un porc o esbudellar una vedella; el mateix que fa la poesia de Miquel a la carn humana, regirar-la i esbudellar-la. El porró de vi que els assistents s’anaven passant ho va fer baixar tot.

“La Setmana Dolors Miquel”

“Per a la creació d’un guant” ha continuat dimarts amb una performance sota l’Arc del Triomf amb Maria Cabrera i Francesca Llopis; dimecres a les 19 h, la poetessa serà amb Josep Pedrals, Maria Sevilla i Núria Martínez-Vernis a la Casa del Llibre de Passeig de Gràcia; dijous a les 22 h a l’Heliogàbal, Pau Riba musicarà un poema del llibre i Jordi Busquets i Dolors Miquel faran una performance amb música, veus, cordes i altres objectes ; divendres a les 20 h, Albert Roig, Paula Sunyer i Arnau Puig faran una acció teatral a la Casa Orlandai; dissabte a les 12:30 h l’actriu Tilda Espluga recitarà poemes de la Dolors Miquel al cementiri de Montjuïc on Mar Gómez ballarà els seus versos; i diumenge a les 13 h a la Plaça d’Isop, Dolors Miquel comptarà amb Alba Mascarella i Enric Casasses per reflexionar sobre el llibre.

El guant de plàstic rosa parteix del cadàver d’un home podrint-se a l’aigüera i, a partir d’aquesta imatge, descabdella una reflexió lírica sobre la mort. Miquel ha publicat una quinzena de llibres de poemes i té una llarga trajectòria com a poeta. Entre les seves obres anteriors hi ha Llibre dels homes (1998), Haikús del camioner (1999), Missa pagesa (2006) i La dona que mirava la tele (2010). De Dolors Miquel podeu llegir a Núvol un poema preciós, L’home a qui cap terra arrela, que es va publicar per primera vegada al digital de cultura.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació