Diré el que em fuig

Les Biblioteques Municipals de Reus convoquen el Premi de Narrativa Ciutat de Reus

Clara López

Clara López

Periodisme cultural i estudis de gènere © Martí Sanchis

Aquests són els primers i últim vers del poema «A l’inrevés» de Gabriel Ferrater, poeta, crític, traductor i lingüista nascut a Reus l’any 1922. Per tal d’honorar la seva memòria, les Biblioteques Municipals de Reus i la Regidoria de Cultura del municipi han convocat un premi literari que pren el nom de «Diré el que em fuig», el darrer vers del poema.

Gabriel Ferrater | Arxiu Ferrater

L’objectiu del concurs és fomentar i recolzar la nova literatura en català i prestigiar l’autoria emergent a través del reconeixement públic del seu treball. Hi pot participar qualsevol persona major d’edat, que només podrà ser premiada una sola vegada. El guardó té una dotació de 6.000€ dels quals seran en concepte de premi efectiu per al guanyador.

Les propostes literàries es podran presentar fins al 30 de juny de 2023 a través de l’adreça electrònica [email protected]. La resolució del concurs es farà pública durant el mes de desembre del 2023. Les obres entregades hauran de ser necessàriament escrites en llengua catalana (en qualsevol de les seves variats dialectals), i hauran de complir una extensió d’entre 200 i 300 pàgines en format DINA4, en lletra Arial 12 a doble espai.

Les obres que es presentin a concurs han de ser originals i inèdites; no poden haver estat premiades per altres certàmens, ni haver-se presentat a cap altre concurs que estigui pendent d’adjudicació. Tampoc pot estar compromesa amb cap editorial ni en tràmits de publicació. La temàtica de les obres és completament lliure i pot ser de qualsevol gènere, però ha de ser obligatòriament en prosa i predominantment literària.

El jurat del premi està presidit per Daniel Recasens, regidor de Cultura de Reus, i està format per Mariona Barrera, professora associada de la facultat de Traducció i Interpretació de la UPF; Jordi Cornudella, poeta i curador del llegat de Gabriel Ferrater; Marina Porras, crítica literària; Jesús Argentó, editor de Stroligut, revista digital de literatura catalana i en català, i Cristina Garreta, directora del Servei Municipal de Biblioteques de Reus, que en serà la secretaria.

Per a més informació sobre la convocatòria del premi literari i les seves bases, podeu consultar aquest enllaç.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació