Dietari d’un oficinista antisistema: la productivitat

L'oficinista antisistema sap com afectar negativament la productivitat

Se vogliamo che tutto rimanga come è, bisogna che tutto cambi”.
Tancredi, a Il Gattopardo

Exactament igual que a la política, a l’agricultura, al futbol o al matrimoni, el pas del temps exigeix al capitalisme canviar per a adaptar-se a nous contextos. Els canvis ecològics, polítics, socials, tecnològics o culturals obren noves perspectives que deriven en incerteses i generen per a les empreses noves oportunitats. Oportunitats d’èxit, si s’hi saben adaptar, però també de fracàs si no se’n surten. L’estratègia a llarg termini d’un oficinista antisistema passa per saber identificar aquestes àrees d’inseguretat de l’empresa i aprofitar-les com a camp on negligir d’una forma més còmoda i menys controlada, però sobretot més efectiva a l’hora d’afectar negativament la productivitat.

Sobre el paper, per una pura qüestió de proporció, la meva capacitat d’influir en la productivitat d’una empresa de la mida de TelcoSys Partners Iberia, filial d’una multinacional present als cinc continents, és gairebé nul·la. A la pràctica, la meva experiència de més de 15 anys com a activista oficinista infiltrat especialitzat en el boicot d’empreses em demostra que és aquest l’únic camí que dona resultats efectius i no efectistes, fiables a la llarga. La productivitat negativa individual, estratègicament ben plantejada, pot tenir efectes sobre la productivitat global de l’empresa molt per sobre dels esperats “per una pura qüestió de proporció”. M’heu de fer cas, en això. Hi heu de creure.

Es tracta, doncs, d’assolir la productivitat negativa i de fer-ho de manera constant i sostinguda en el temps, ço és, sense que et fotin fora. Mantenir una baixa productivitat o fins i tot una productivitat nul·la amagat en l’entramat estructural d’una gran organització és relativament fàcil d’aconseguir. La cosa, però, es complica quan parlem ja no d’alentir o de complicar els processos interns d’aquesta, sinó de fer que aquests, gràcies a nosaltres, empitjorin i acabin provocant problemes reals a l’organització. Cal estratègia, cal esforç i cal molta sang freda per saber trobar la línia del màxim nivell de negligència tolerat per l’empresa i després moure-s’hi sense despertar sospites.

Si, servint-nos de la metàfora preferida de Don Alejandro Sarasola, l’enginyer psicòpata que dirigeix TelcoSys Partners Iberia, entenem l’empresa com un gran motor en moviment, la meva funció és la d’exercir d’engranatge defectuós. He de ser prou ineficient perquè el meu mal funcionament tingui conseqüències en el rendiment del motor, i suficientment insignificant i amagat com perquè detectar-lo i substituir-lo sigui el més difícil possible.

Dins de la dificultat que tot això comporta, hi ha alguns aspectes estratègics a tenir en compte que poden augmentar considerablement la productivitat de la nostra improductivitat. Per exemple, és bàsica l’elecció d’un lloc de treball amb l’activitat prou allunyada del core business de la companyia com perquè els efectes negatius de la nostra tasca siguin irrastrejables pel controller -el nostre depredador natural- encara que estiri de la beta. Parlo de llocs de treball, la majoria, associats a departaments interns i estructurals de la companyia, no vinculats directament al negoci.

Recursos Humans, Administració, Manteniment, Comptabilitat, Màrqueting, Comunicació, o alguna merda d’aquestes. Ben executada, la productivitat negativa en aquesta mena d’ecosistemes laborals per a inútils pot tenir efectes devastadors per a l’empresa, a causa precisament a la seva poca vigilància. Una atenció telefònica lenta i desganada, l’actitud permanentment passivoagressiva d’un porter, una mala criba de personal que allunyi al màxim el talent i la il·lusió dels processos de selecció o una mala planificació de la substitució dels filtres de l’aire acondicionat, per donar-vos alguna idea, són accions que, sostingudes en el temps i per tant sempre –sempre!– controlades, poden fer més mal del que us imagineu al fill de puta que us explota.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació