‘Consumits pel foc’, la nova novel·la de Jaume Cabré

L’obra arribarà a les llibreries el pròxim 7 d’abril.

El pròxim 7 d’abril, a les portes de Sant Jordi, arribarà a les llibreries Consumits pel foc, de la mà de Proa. Jaume Cabré és el gran referent de la literatura catalana contemporània: les seves obres ja han superat les cent traduccions a tot el món. En aquest nou lliurament, ens diu l’editorial, els ingredients indispensables de la narrativa de l’autor s’hi troben administrats “amb mestria”. Proa presenta l’obra com una “història subjugadora”, amb personatges “amb clarobscurs inquietants” i girs “d’alt voltatge literari”, elements que converteixen la lectura en “un plaer irresistible”. És, per cert, una novel·la relativament breu, de 192 pàgines.

Jaume Cabré
Jaume Cabré. | Foto: La Setmana

La trama és la següent: l’Ismael, el protagonista, no ha tingut una infantesa fàcil, però ha aconseguit estudiar; es guanya la vida com a professor de Llengua i Literatura. Un dia, per atzar, es retroba amb una antiga veïna i a poc a poc comencen a intimar. Una trobada, però, amb el conserge de l’institut on treballa ho capgirarà tot. L’Ismael es veurà abocat a una situació límit, una situació de conseqüències traumàtiques, imprevisibles. Recuperar la memòria i aconseguir treure l’entrellat dels fets en què ha quedat atrapat serà una tasca difícil. Cabré matisa la dissort del protagonista amb la peripècia d’un petit senglar que té tirada a distreure’s i a cavil·lar més del compte.

Cabré (Barcelona, 1947) va saltar amb força en el panorama literari internacional amb la novel·la Les veus del Pamano, però també amb Senyoria i L’ombra de l’eunuc; cal destacar, a més, els seus reculls de narracions —Viatge d’hivern i Quan arriba la penombra— i les seves reflexions sobre art i literatura, aplegades a Tres assaigs. Ha escrit igualment guions televisius i cinematogràfics. És membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans i ha rebut el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. La projecció internacional de la seva obra es va reforçar amb Jo confesso, una colossal novel·la que l’ha consolidat com el referent indiscutible de les lletres catalanes contemporànies. L’obra va ser guardonada amb el Premi Courrier International 2013; el Kulturhuset Stadsteaterns, el 2017; el Premi Atenes de Literatura, també el 2017; i el Premi Ciutat de Barcelona 2013 per la projecció internacional de la ciutat.

Podeu llegir l’entrevista que Jordina Salvat i Esther Oliver van fer a l’autor en aquest enllaç.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació