Constituïda la nova Junta de l’AELLC

Montse Ayats, Joan Sala, Ilya Pérdigo i Iolanda Batallé estaran al capdavant de l'associació

L’Associació d’Editors en Llengua Catalana ha celebrat aquesta setmana l’Assemblea General en la qual ha quedat constituïda la seva nova Junta Directiva, amb Montse Ayats, Joan Sala, Ilya Pérdigo i Iolanda Batallé al capdavant. Al seu programa, es la Junta es defineix com a “plural i compromesa amb l’edició en català, amb sentit de país i de la professió”.

La majoria de membres de la nova Junta ja formava part de l’equip encapçalat per Ayats que ha dirigit l’AELLC els anys 2016 i 2017. A banda d’Ayats, Sala, Pérdigo i Batallé, l’associació tindrà com a vocals Eugènia Broggi, Reina Duarte, Jordi Ferré, Joan Carles Girbés, Toni Guiscafré, Gonçal López-Pampló, Emili Rosales i Anna Sagristà.

La Junta sortint valora aquesta etapa de manera molt positiva. S’han aconseguit en bona mesura els propòsits marcats: millorar la comunicació amb els associats, obtenir un increment en els ajuts de les institucions públiques (amb un nou ajut a la traducció, el creixement del sistema d’adquisició bibliotecària SAP i dels Reintegrables, entre d’altres) i consolidar definitivament La Setmana del Llibre en Català, la principal activitat de l’AELLC i el millor exemple dels bons resultats que dóna el treball col·lectiu.

D’entre els principals objectius que s’han marcat per aquesta nova etapa, destaquen els següents, que agafen el fil dels anteriors: l’amplicació de la xarxa de relacions amb administracions i agents literaris i culturals; vetllar perquè es mantinguin els ajuts del Departament de Cultura i els acords inclosos en el Pla de la Lectura 2020; continuar reforçant la Setmana del Llibre en Català i impulsant la internacionalització de les empreses associades i fomentar el debat sobre els reptes i el futur de les empreses editorials en el món digital.

“La feina de l’AELLC continua sent primordial, ja que cal continuar treballant perquè el català guanyi visibilitat en els punts de venda i en els mitjans de comunicació. Perquè les empreses que han iniciat la seva activitat en els darrers anys es puguin consolidar i, sobretot, cal treballar per continuar fent créixer el nombre de lectors en català”. Paraula de la presidenta, Montse Ayats.

L’Associació d’Editors en Llengua Catalana és una associació professional que agrupa les empreses editorials que publiquen en català arreu dels territoris de parla catalana. Actualment compta amb 96 empreses associades, que representen el 95% del sector editorial en català.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació