Carme Fenoll és avui tuitaire resident de Núvol

Avui @CarmeFenoll és tuitaire resident de Núvol. @CarmeFenoll és Cap del Servei de Bibliotques de la Generalitat. Bibliotecària de vocació, ha revolucionat el funcionament de les biblioteques que han de ser, diu, un punt de trobada i un espai de prescripció cultural.

Bernat Puigtobella

Bernat Puigtobella

Editor de Núvol.

Saludem Carme Fenoll, que avui és la tuitaire resident de Núvol. @CarmeFenoll és Cap del Servei de Bibliotques de la Generalitat. Bibliotecària de vocació, ja ens va explicar en una entrevista a Núvol que concep la biblioteca com un punt de trobada de la comunitat, un espai per compartir i conviure. Des que va arribar als serveis centrals de Biblioteques, procedent de Palafrugell, ha revolucionat el Servei de Biblioteques, s’ha envoltat de gent molt capaç (té ull clínic pel talent) i treballa i fa treballar. Carme Fenoll és tot nervi. Amb la seva entrega, Carme Fenoll s’ha guanyat la simpatia de molta gent.  Per donar-vos un indici, us diré que ara rep el tractament propi de les grans dames i tothom la coneix per la Fenoll.

Carme Fenoll (Palafolls, 1977) és diplomada en Biblioteconomia i Documentació per la UB i llicenciada en Documentació per la UOC. També ha obtingut dos postgraus en documentació i un màster en gestió cultural. També es tutora dels estudis de Documentació de la UOC. Es va iniciar a la biblioteca de Pineda de Mar i Poblenou. Posteriorment va ser directora de la Biblioteca de Banyoles, i posteriorment també a la Biblioteca de Palafrugell, on va fer una petita revolució. Fins que el conseller Mascarell la va nomenar Cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat perquè traslladés aquella petita revolució a tot el país.

I com es concreta aquesta revolució? “Volem biblioteques mediterrànies, amb caràcter propi, lligades a cada territori”, deia Carme Fenoll en una entrevista concedida a Núvol ja fa uns quants mesos. “Diguem que durant les últimes dècades s’ha fet molta feina, per fi ja disposem d’una xarxa de biblioteques digna, tenim els edificis i el personal. Ara toca sortir a fora de les biblioteques i pensar en quins serveis més podem oferir. Fer-nos imprescindibles donant valor afegit i prestigiar-nos com a prescriptors culturals”.

Fenoll ha propiciat una trobada amb tots els bibliotecaris del país, un encontre que feia molts anys que no es produïa i de la qual vam parlar aquí. Ha impulsat programes nous i inèdits fins ara, com ara el projecte 10 x 10, un cicle de trobades entre editors i bibliotecaris que permet establir una connexió directa entre ambdós gremis. També ha posat en marxa la Verbalíada, un concurs d’enginy verbal per a adolescents, en el qual han participat biblioteques de tot el país i que ha culminat aquest mes d’abril en una final a l’Auditori de Barcelona. Podeu llegir a Núvol la crònica que vam fer de la trobada final de la Verbalíada. Un altre projecte que anem seguint regularment a Núvol és el de Biblioteques amb D.O., una proposta que pretén revaloritzar les denominacions d’origen vinícoles del país, fent confluir territori, biblioteca i la cultura del vi.

I aquest estiu des del Servei de Biblioteques ha posat en marxa el projecte Música i Punt, una proposta que enllaça les biblioteques públiques de Catalunya amb l’activitat  musical. I en caps de setmana com avui, la veureu prop de casa seva, per la biblioplatja de Tamariu.

La podeu seguir a @CarmeFenoll

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació