La revista Núvol torna al quiosc

Aquesta vegada la revista no s'encarta amb l'ARA sinó que es podrà comprar separadament per 2,5€ als quioscos, entre el dissabte 30 de maig i el 14 de juny.

Bernat Puigtobella

Bernat Puigtobella

Editor de Núvol.

Un any la diada de Sant Jordi va caure en dilluns de Pasqua. Els editors es temien una catàstrofe, perquè tothom sap que una de les gràcies del dia del llibre és que coincideixi amb un dia laborable. Ningú s’hauria imaginat mai que una catàstrofe pitjor seria possible i aquest any l’hem viscuda, amb un Sant Jordi confinat al pic de la pandèmia. Les llibreries amb prou feina han salvat un 10% de la facturació gràcies a la venda en línia, però és ara, amb l’obertura gradual dels comerços, que es fa més urgent i necessari que mai oferir al lector una àmplia tria de les novetats que van sortir abans, durant i després del confinament.

És l’hora de desconfinar els llibres i de recuperar el món, encara que ja no s’assembli gaire al que teníem abans. Si abans llegir no era precisament la cosa més normal, a partir d’ara només serem capaços de resoldre els problemes que tenim al davant si llegim críticament, si compartim idees o ens les regalem, amb la màxima exigència. En aquest nou número en paper hi trobareu obres de ficció, d’assaig, de poesia, també per a infants i joves entre els títols que us presentem en aquest número especial de primavera, i que distribueix una vegada més el diari ARA a quiosc. Aquesta vegada la revista no s’encarta amb l’ARA sinó que es podrà comprar separadament per 2,5€ als quioscos, entre el dissabte 30 de maig i el 14 de juny.

Hi trobareu articles dedicats a autors consolidats (Rafel Nadal, Eva Baltasar, Maria Mercè Roca, Joan Francesc Mira, Antoni Bassas) al costat de noves veus emergents o debutants (com Carlota Gurt, Sandra Comas o Marta Grau). La revista inclou també novetats que es publiquen ara, entre final de maig i primer de juny. Hi trobareu articles signats per Melcior Comes, Irene Pujadas, Joan Burdeus, Clàudia Rius, Esteve Miralles, Àlex Susanna, Oriol Puig Taulé, Alba Palau o Gerard E. Mur, entre d’altres. La revista es tanca amb un conte inèdit de Carlota Gurt, premi Merce Rodoreda de contes 2019. La il·lustració de portada és obra de l’artista Marc Pallarès.

Aquests dies veiem amb esperança com les llibreries tornen a obrir, fins i tot se n’inauguren de noves, com La Piccola, especialitzada en literatura italiana a Sarrià, i la nova llibreria Ona, dedicada exclusivament al llibre en català, que s’ha de convertir també en una plataforma de venda en línia. Eixamplar la base vol dir també això, que s’obrin noves lliberies i no pas que en tanquin.

Ara que l’acceleració del consum digital ens porta a constants salts de pantalla, és més urgent que mai que els lectors catalans no es quedin enrere. Cal tenir presència en tots els suports de lectura, oferir i llegir llibres en català de totes les maneres possibles. El desconfinament és una nova oportunitat per sortir de la clandestinitat. Bona lectura.

Articles com aquest són possibles gràcies a la vostra ajuda, que permet que Núvol continuï endavant i ofereixi continguts de qualitat. Si voleu contribuir a l’existència del diari digital de cultura en català, podeu subscriure-us aquí i ajudar-nos a superar la inestabilitat que genera l’actual crisi del coronavirus.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació