Eines i estudis per al món local

La Llibreria de la Diputació de Barcelona fa un pas endavant per poder donar suport al món local

Ja fa vint-i-sis anys que la Llibreria de la Diputació va néixer per convertir-se en l’única especialitzada en Administració pública i, encara que els nous temps no hi acompanyin, continua sent capaç d’oferir títols i exemplars concrets, difícils de trobar en qualsevol altra llibreria convencional. 

Llibreria de la Diputació | © Eva Guillamet, Diputació de Barcelona

A l’avinguda Diagonal, número 393, hi trobem la llibreria física, que es presenta com un establiment no molt gran però inundat de llibres. Uns exemplars una mica especials que, tot i poder servir a gran part de la població, normalment van adreçats a un cert públic ciutadà. D’entre un fons editorial de 15.000 títols, s’hi pot trobar tota classe de funcionalitat, des de llibres dedicats a l’art, el teatre i la fotografia de la Diputació, fins a títols més tècnics elaborats per donar suport al món local (principalment als tècnics dels ajuntaments).

Si ens centrem en aquest seguit de llibres tècnics, podem observar com es divideixen en dues col·leccions molt marcades que, alhora, s’enfoquen en diferents i determinades temàtiques delimitades en sèries. Així, els títols que trobarem a la Llibreria poden portar l’etiqueta “Eines” (o “Herramientas” en la traducció castellana), indicant-nos que estem davant de continguts d’aplicació pràctica per contribuir a la gestió de les polítiques públiques locals. O poden ser llibres de la col·lecció “Estudis” (“Estudios”) que posen a l’abast del món local coneixement teòric i empíric que serveixi per a la reflexió i l’anàlisi en temes d’interès per als governs locals. Ambdues col·leccions es poden obtenir tant en paper per impressió a demanda, al mateix establiment, com en la seva versió virtual, amb descàrrega gratuïta; demostrant, un cop més, l’interès de la Llibreria per arribar a tot el públic possible, sempre que, clarament, necessiti títols especialitzats.

Llibreria de la Diputació de Barcelona

De fet, i seguint enfocant l’atenció en els exemplars més tècnics, el pròxim divendres, 9 d’octubre, de 10 a 11 h, podreu presenciar virtualment el col·loqui “Parlem de…”. En aquest cicle es pretén fer un debat sobre temes d’actualitat del món local i, alhora, presentar la nova publicació tècnica que tot just acaba de publicar la Diputació de Barcelona, Guia de comunicació per a projectes de participació ciutadana. Aquesta guia, que es pot trobar en digital o demanar-ne la impressió, té per objectiu fomentar la participació ciutadana i recollir les principals característiques que hauria de tenir un pla de comunicació.  

Però, a més, tractant-se de llibres també podem parlar dels “best-sellers” més actuals. Entre els títols més sol·licitats, destaquen aquests cinc llibres pertanyents a ambdues col·leccions tècniques: L’Escala de Valoració Sociofamiliar TSO, de la sèrie Benestar i Ciutadania, on s’analitza el repte que suposa l’envelliment de la població i el grau de risc social d’una persona gran; Manual de desenvolupament d’audiències, de la sèrie Cultura, té l’objectiu d’ajudar les persones que gestionen equipaments culturals a fer créixer el públic en quantitat però també en profunditat; Observatori de l’educació local, de la sèrie Educació, és un anuari on s’estudia l’evolució de l’educació des d’una perspectiva municipal, a part d’estudiar els principals reptes i respostes que s’estan desenvolupant en el món local; Els municipis petits: la resposta als reptes del segle XXI, de la sèrie Administració local, serveix per intentar entendre com els municipis amb una població d’entre 2.000 i 5.000 habitants són capaços de satisfer les demandes i expectatives de la seva comunitat; i, finalment, VIII Trobada d’Estudiosos del Garraf i d’Olèrdola, de la sèrie Territori, brinda al públic l’oportunitat de conèixer els diversos treballs i comunicacions que es van portar a terme en la VIII Trobada d’Estudiosos, com bé indica el mateix nom de la publicació, sobre el medi natural, la fauna, la flora i la vegetació, la geologia, el patrimoni arquitectònic i cultural i l’ús públic.

Col·lecció Eines

Cada un d’aquests títols pertany a una sèrie diferent i tots estan destinats a l’especialització i l’ajuda en un determinat camp del món local, sigui per necessitat o per curiositat del públic receptor. Així, i com és de suposar, aquests llibres estan elaborats per especialistes en la temàtica que, únicament, busquen posar en coneixement d’altres interessats en aquell camp, tècniques, eines i sabers que, potser, d’altra manera no obtindrien. 

En cas que sigueu d’aquests experts que necessiten informació concreta d’una temàtica, o si simplement sou aquella part de la població curiosa que vol donar una ullada pels passadissos d’aquesta llibreria, podeu trobar-la, com ja hem dit, a l’avinguda Diagonal 393 (Edifici Can Serra), o posar-vos en contacte amb el seu personal al telèfon (+34) 934 002 500 o a través del correu [email protected]. També trobareu informació detallada al web: www.diba.cat/llibreria

El pròxim divendres, 9 d’octubre, de 10 a 11 h, podreu presenciar virtualment el col·loqui “Parlem de…”, un debat sobre temes d’actualitat del món local i, alhora, una presentació de la publicació de la Diputació de Barcelona, Guia de comunicació per a projectes de participació ciutadana.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació