Beques per a la creació i la traducció literàries

La convocatòria de 75 beques per a la creació i traducció literàries, dotades amb 6.000 euros cadascuna, està oberta fins a l’11 de març.

La Institució de les Lletres Catalanes ja fa anys que dóna suport a la creació artística i literària en forma d’ajuts. La convocatòria d’aquest any està oberta fins a l’11 de març i van dirigides a la traducció i a la creació literària en català i occità.

Una màquina d’escriure antiga | Foto: Pixabay

Les bases específiques de les beques per a la creació i la traducció literàries ja s’han publicat. Aquest any, a diferència de convocatòries anteriors, es converteixen la modalitat de creació i traducció en una línia de beques i es convoca per separat la modalitat d’investigació en una línia de subvencions. En convocatòries passades hi havia una tercera modalitat dedicada a la investigació literària.

La convocatòria consta de dos grups de beques: per a la creació d’obres literàries es preveuen 45 beques de 6.000 euros. Les obres han de ser en llengua catalana i occitana i poden ser de tots els gèneres i modalitats. Per a la traducció d’obres literàries en català i occità es preveuen 30 beques de 6.000 euros.

L’objectiu d’aquestes beques és estimular la creació d’obres literàries i donar suport a tots els autors i autores a més de promoure la traducció per a la integració de la literatura universal en català i occità.

Encara hi ha diverses convocatòries pendents de publicar, com són les subvencions per a la investigació literària, les subvencions per a la promoció d’activitats literàries, les subvencions per a projectes d’entitats que articulin els sectors professionals en l’àmbit de les lletres catalanes, les subvencions per a l’edició d’obres literàries singulars en llengua catalana o occitana i per a l’edició d’obres sobre moviments i autors literaris; subvencions a editorials per a la traducció d’obres literàries, subvencions per fomentar el contacte entre lectors i autors, traductors i il·lustradors literaris en llengua catalana i occitana; i per últim, subvencions per a càtedres, centres i instituts de recerca i grups de recerca universitaris per a projectes de difusió de la recerca en l’àmbit de les lletres catalanes.

Per a més informació sobre les beques específiques podeu anar a aquest enllaç. Per accedir al tràmit de sol·licitud de les beques podeu anar a aquest enllaç.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació