“Aroma àrab”, cultura i cuina de l’orient mitjà

Cossetània Edicions reedita "Aroma àrab", de Salah Jamal

Rita Roig

Rita Roig

Periodisme i Humanitats

Salah Jamal presenta la reedició del seu llibre Aroma àrab, al restaurant Mazah de Barcelona. L’obra s’havia publicat per primera vegada el 1999, després que Jamal decidís recollir diferents receptes de l’Orient Mitjà, ja que a Barcelona encara no es coneixien la gastronomia ni la cultura àrab.

Va ser per això que Salah Jamal va escriure Aroma àrab (Cossetània), una obra a mig camí entre receptari i biografia, per poder fer visible aquesta cultura a la ciutat. De fet, Jamal és metge i historiador i ell mateix explica que la seva especialitat és explicar la cultura als altres. El llibre, doncs, “fa una gran tasca cultural d’apropar el món àrab a Barcelona”, en paraules de Ferran Adrià. El reconegut cuiner és amic i antic pacient de Jamal, i explica que l’autor fa d’ambaixador del món àrab, en un moment en què fa falta canviar la perspectiva respecte aquesta cultura.

Aroma àrab presenta diverses receptes tradicionals àrabs, aquelles que Salah Jamal trobava a faltar quan va marxar de Palestina per venir a viure a Barcelona fa més de 50 anys. Cada recepta va acompanyada d’una història que ens ajuda a entendre i il·lustrar aquesta cultura, des d’anèctodes i costums culinaris fins a fets històrics o passatges de la vida familiar de l’autor.

Ignasi Riera, autor del pròleg del llibre, explica que amb Aroma àrab Jamal ens convida “a lluitar contra la nostra ignorància, etnocèntrica i multisecular”, i ho fa d’una manera subtil, a partir d’una activitat quotidiana com és menjar. Com Riera indica, Aroma àrab “és molt més que un tractar de cuina àrab, esdevé una reflexió antropològica.”

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació