Bernat Puigtobella

Bernat Puigtobella

Editor de Núvol.

Ara Núvol

Estem molt contents de poder anunciar també aquí aquesta col·laboració amb un mitjà com l'Ara

Avui l’Ara anuncia la incorporació de Núvol com a canal del seu diari. Estem molt contents de poder anunciar també aquí aquesta col·laboració amb un mitjà com l’Ara, amb el qual compartim sintonia editorial i una visió oberta i crítica de la cultura i del país.

Des que vam fundar Núvol amb Laura Basagaña i Àlex Gutiérrez, cap de Mèdia de l’Ara, ara fa gairebé set anys, ha plogut molt. El creixement de Núvol ha estat molt gradual, hem anat fent passos a poc a poc a mesura que l’audiència s’ha anat sedimentant i ens ha permès obrir nous fronts. No hi hem arribat sols, tampoc, aquí. Els amics de L’Avenç ens van acollir uns anys a la seva redacció i després ho va fer Vilaweb, que va ser un puntal fins al maig de l’any passat. El meu agraïment a Josep M. Muñoz i Núria Iceta, i a Assumpció Maresma i Vicent Partal, per sempre.

Ara Núvol enceta una nova etapa, que hem començat ja a assajar el darrer trimestre de 2018, amb la publicació de revistes temàtiques centrades en grans esdeveniments culturals, com la Setmana del Llibre en Català o la Biennal Ciutat Oberta. Aquest any hem programat la publicació de sis revistes, que s’encartaran amb l’Ara. La primera, que es publicarà amb el diari el dia 22 de febrer, estarà dedicada a la música coincidint amb el festival Barcelona Obertura, que portarà la clàssica arreu de la ciutat la primera quinzena de març. Hi trobareu articles de Roger Alier, Aina Vega Rofes, Jaume Radigales, Elsa Álvarez Forges, Xavier Cester, Héctor Parra, Joan Magrané, Sílvia Pujalte o Jorge de Persia, entre d’altres.

El mes de maig publicarem una revista dedicada als museus coincidint amb la Nit dels Museus i el mes de juny farem una revista sobre llengua, centrada en la nostra secció homo fabra.

L’acord amb l’Ara s’estén al digital i ens ha d’ajudar a sumar continguts. A partir de l’1 de febrer ens podreu trobar diàriament a la homepage de l’Ara, on s’hi destacarà una notícia de Núvol. La nostra audiència, que es manté en una mitjana de 100.000 lectors únics mensuals, se sumarà així a la de l’Ara.

No es tracta de cap fusió empresarial ni d’una absorció. Més enllà d’aquest acord, que ens han d’ajudar a sumar, ens uneixen les ganes de seguir críticament la vida cultural i fer-la arribar als lectors, cadascú des de la seva línia editorial independent, procurant oferir continguts complementaris. Núvol continuarà informant de tota l’actualitat cultural que puguem abastar, com hem fet fins ara, i ens esforçarem també per explicar històries pròpies que puguin interessar als lectors de Núvol i de l’Ara. Esperem estar a l’altura d’aquest envit.

L’any 2019 es presenta ple de reptes per al digital de cultura. Un d’ells és augmentar el nombre de subscriptors, un objectiu que ens ha d’ajudar a professionalitzar l’equip de redacció. Continuarem enviant plecs de cultura als presos polítics, confiant que la seva absolució després del judici faci innecessària aquesta tasca. I aquest any encetem també una nova etapa de la Biblioteca digital del Núvol. Després d’uns anys de programació eclèctica, la setmana vinent publicarem el primer títol de la Biblioteca Clàssica del Núvol, Féder o el Marit adinerat, una nouvelle de Stendhal que presentem per primera vegada en català amb una traducció de Maria Simon i Corinnne Bruguières. Els subscriptors de Núvol es podran descarregar cada mes en format ePUB un clàssic inèdit o recuperat de la literatura universal, normalment en format breu. La subscripció anual de Núvol (49€) inclou la revista anual en paper i aquesta nova col·lecció d’ebooks que no us defraudarà. Us hi podeu subscriure aquí.

El tercer repte que afrontarem serà renovar el nostre web amb un nou disseny que ens permeti ordenar i oferir els nostres continguts amb més claredat als lectors. Ja ho veieu. Se’ns gira feina. No cal dir que el vostre suport serà decisiu.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació