Amanda Gorman, la poeta inaugural de Biden

Avui, durant l’acte de presa de possessió de Joe Biden i Kamala Harris, Gorman recitarà el poema ‘The Hill We Climb’.

Amanda Gorman ha estat la poeta escollida pel Biden Inaugural Committee. Avui, durant l’acte de presa de possessió de Joe Biden i Kamala Harris, Gorman recitarà el poema The Hill We Climb.

Amanda Gorman
Amanda Gorman. |

La californiana és la poeta inaugural més jove dels Estats Units; té 22 anys. Abans, l’han precedit Richard Franco, Elizabeth Alexander, Miller Williams o la il·lustre Maya Angelou, que va llegir durant el primer jurament de Bill Clinton, el 1993.

Gorman va néixer el 1998 a Los Angeles. És poeta i activista; va estudiar sociologia al Harvard College. El 2017, va ser reconeguda com a National Poet Youth Laureate; ha estat la primera poeta —dona o home— en rebre el títol. L’obra de Gorman enfronta el lector a qüestions civils, madurades des del punt de vista individual o col·lectiu. Qüestions com ara la condició de gènere, el racisme, la classe, la invisibilitat de l’opressió o la marginalitat. De moment, ha publicat un únic poemari: The One for Whom The Food Is Not Enough (2015).

En una entrevista a The New York Times, Gorman ha dit que va acabar el poema que llegirà pocs dies després de l’assalt al Capitoli. “De cap manera passaré per alt el que hem vist”, avançava. Trump no va convidar cap poeta a la seva presa de possessió. De fet, cap president republicà modern ha inclòs la lectura d’un poema al jurament corresponent.

Actualització: a continuació, podeu veure la intervenció de Gorman. La poeta, que representa el futur del país, ha parlat d’unitat i d’herència, d’un espai comú, de tancar ferides: “Aquest és el temps d’una redempció justa”.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació