10 cursos per la rentrée

La Casa Elizalde arrenca el mes de setembre amb una àmplia oferta de nous cursos.

S’acaba l’estiu i les vacances, nois i noies tornen a escola i els grans… bé, anem fent més o menys com sempre. Setembre és un mes d’inicis, per alguns molt més que cap d’any, i sovint és l’època en què la curiositat més ens pica a provar coses noves: uns estudis, una feina, un hobby. A La Casa Elizalde això ho saben, i per això han programat una sèrie de cursos (gairebé tots són novetat) perquè mateu aquell cuquet curiós d’una vegada per totes. Us destaquem deu cursos que podeu fer aquest semestre.

1. Feminisme: no només una qüestió de gènere
Existeix un feminisme liberal? En què divergeixen el feminisme de la igualtat i el de la diferència? Què se’ns reclama des dels feminismes decolonials? Què vol dir interseccionalitat o transfeminisme? Us acostareu a diferents corrents feministes i coneixereu què aporten a debats oberts com la prostitució/treball sexual, la maternitat o la qüestió del vel. El curs es farà els dijous de 20 a 21.30 h (10 sessions) que començaran el 3 d’octubre. La professora serà Marta Ausona.

2. Amèrica llatina: més enllà de les revolucions
Com es van constituir les repúbliques independents a l’Amèrica Llatina i es van organitzar els nous estats? Entendreu què va motivar les primeres revoltes i quines propostes polítiques es van anar desenvolupant al llarg del segle XIX.  Després entrareu al segle XXI per analitzar les relacions entre l’Amèrica del Nord i l’Amèrica del Sud, els lents processos de democratització dels països llatinoamericans i el sorgiment del ric ventall de moviments socials en les darreres dècades. Les classes seran els dijous de 16.30 a 18 h (10 sessions) que s’iniciaran el 3 d’octubre, de la mà de Patricia Martínez.

3. La filosofia de l’Àsia Oriental: passat i present
Estudiareu trets essencials del pensament filosòfic de l’est asiàtic. Fareu una introducció a les grans escoles de la filosofia xinesa clàssica (confucianisme i taoisme) i a la reflexió mitològica japonesa. Aquestes arrels us permetran conèixer els canvis intel·lectuals que es van produir a finals del segle XIX i que traçarien el camí filosòfic de l’actualitat oriental.
El curs s’impartirà els dimarts de 19.30 a 21 h (10 sessions) a partir de l’1 d’octubre i anirà a càrrec de Montserrat Crespín.

4. El món de la imatge: història del disseny
Disseny i societat sempre han estat vinculats d’una manera o altra: necessitats, formes, colors, però també idees, valors i maneres de producció. Viatjareu des de l’origen del disseny gràfic i d’objecte, veient la seva evolució de la mà de grans autors que van marcar tendència com ara Morris, Loos, Eames o Papanek, fins a arribar a la complexitat dels nostres dies. L’encarregada del curs serà Berta Fontboté, i es farà els dijous de 18.30 a 20 h (10 sessions).

5. La ciència al segle XXI: què és i quin impacte tindrà a les nostres vides?
Estem vivint una multirevolució científica accelerada. Saps que aviat es podrà imprimir un pulmó i els ordinadors parlaran llenguatge quàntic? En aquest curs parlareu, des d’un punt de vista científic, de disciplines com la intel·ligència artificial, la realitat virtual, el CRISP, el blockchain, la biotecnologia, la nanotecnologia… i veureu com els últims descobriments estan transformant el món que ens envolta. Prepara’t per entendre el llenguatge del futur! Les classes es realitzaran els dimecres de 19.30 a 21 h (10 sessions) a partir del 2 d’octubre, i el professor serà Jordi Nano.

6. Defenses i sistema immunològic des de la medicina integrativa
És possible millorar la resistència a les malalties? Coneixereu el sistema immunitari i com tenir-ne cura per reforçar l’adaptació biològica, prevenir malalties i potenciar la salut. Descobrireu diferents visions, disciplines mèdiques i professionals, englobant la medicina tradicional i la natural, per tal de posar en joc tots els recursos i mirades. El curs anirà a càrrec de Jose Herrero de Cos Coopde Salut i se celebrarà els dilluns de 17 a 19 h (8 sessions) i començarà el 7 d’octubre.

7. Let’s speak about arts: cultural trip to England
A través de la riquesa cultural anglesa practicareu la conversa. Llegireu textos curts dels principals escriptors de la literatura anglesa, i parlareu de música o dels pintors més reconeguts per millorar la fluïdesa i la pronunciació de la llengua. Cal un nivell avançat, B2, d’anglès. El curs l’impartirà Rachel Thew, i les classes es faran els dimarts de 20 a 21.30 h (10 sessions) a partir de l’1 d’octubre.

8. 100 anys de Federico Fellini
El 20 de gener de 1920 naixia Federico Fellini. El cineasta italià ha estat universalment reconegut per la seva peculiar i personalíssima filmografia i per la manera de representar els records evocats amb una imaginació infantil, on conflueixen la bogeria i la burla ingènua. Revisareu l’univers poètic del mestre a través de les seves seqüències fílmiques més destacades. Descobriu aquesta figura de la mà de Ludovico Longhi, en un curs de cinc sessions, els dimarts de 17 a 18.30 h a partir del 5 de novembre.

9. Cuina coreana
Reconeguda internacionalment com una de les gastronomies més saludables del planeta, descobrireu la varietat i riquesa dels seus ingredients i la diversitat de sabors que trobem en els plats més representatius com el bulgogi (vedella marinada amb salsa de soja) o el bibimbap (arròs barrejat amb verdures saltejades carn i ou fregit), entre d’altres. Si us agrada el menjar asiàtic, no us perdeu aquest curs, a càrrec dels professors de Clicàsia. Seran quatre sessions els dilluns de 19.30 a 21.30 h a partir del 4 de novembre.

10. Mètode d’alliberament de cuirasses: escolta el llenguatge del cos 
Al llarg de la vida es formen cuirasses inconscients que ens protegeixen del dolor però ens impedeixen viure plenament. A partir de moviments senzills i suaus alliberarem les tensions acumulades a diferents zones musculars. Aprendreu a escoltar el cos per entendre les vostres emocions, fer conscients patrons inconscients, situar-vos en el present i alliberar el passat per obrir la porta a la possibilitat de canvi. Judit Mateu serà l’encarregada de conduir el curs, en 10 sessions que es realitzaran els dimecres de 18.30 a 20 h. Començaran el 2 d’octubre.

Obre’t a un ventall de possibilitats, consulta tots els tallers de La Casa Elizalde

A Núvol sortegem un d’aquests cursos entre tots aquells que enviïn un correu a subscriptors@nuvol.com amb ‘Sorteig Casa Elizalde’. 

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació