Ramon Llull, als Premis Llanterna Digital

Ja s’ha obert el termini de presentació de les propostes per al Premis Llanterna Digital, un premi que té com a objectiu contribuir a difondre i fomentar l’ús del català i l’occità a través de curtmetratges.

El proper 9 de juny a les 19h a l’Espai Orfeó de Lleida, tindrà lloc a l’acte de lliurament de l’última edició dels premis Llanterna Digital, una iniciativa que té com a objectiu contribuir a difondre i fomentar l’ús del català i l’occità a través de curtmetratges que promoguin una reflexió sobre la llengua des de qualsevol perspectiva. L’edició d’enguany, que és la desena, s’ha sumat també a les activitats de l’Any Llull per fomentar el coneixement de l’obra de l’escriptor. L’acte de lliurament comptarà amb la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, i el president d’honor del jurat, Àlex Gorina.

Ramon Llull

Un jurat presidit pel crític de cinema Àlex Gorina ha valorat de les obres presentades l’aportació a la reflexió sobre la llengua, l’originalitat en el tractament dels continguts i la qualitat artística.

Enguany els premis es divideixen en quatre categories: Centres d’educació primària, en la qual el centre opta al premi a partir de la participació d’un alumne o grup d’alumnes que realitza el curtmetratge representats per un professor; Centres d’educació secundària, en què el centre opta també al premi a partir de la participació dels alumnes representats per un professor; Membres de la comunitat universitària, en què s’hi poden presentar tant obres individuals com en grup, amb un màxim de quatre realitzadors o realitzadores, i en la qual els participants hauran d’acreditar documentalment la vinculació a un centre universitari; finalment, l’Oberta, on es poden presentar obres d’autoria individual o de grup, amb un màxim de quatre realitzadors. Per participar en les dues últimes categories cal ser major d’edat.

Aquest any la temàtica dels curtmetratges ha de girar entorn de l’obra de Llull amb motiu de la celebració del 700 aniversari de la seva mort —com a mínim, en els casos de Centre d’educació primària i secundària. Els curtmetratges han d’estar rodats en format digital, no poden superar els tres minuts de durada —o, en el cas de la categoria Oberta, les obres no han de ser superior als quinze minuts—, han de ser originals, i han d’estar en català o occità, o bé incorporar subtítols en una d’aquestes llengües. Tots els treballs han d’incloure una presentació amb el títol de l’obra i uns crèdits amb l’autoria.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació