Practiquem la llengua?

La Secretaria de Política Lingüística posa a l’abast de tothom recursos en línia per promoure la conversa.

La conversa espontània és una de les eines més eficaces per refermar l’aprenentatge d’una llengua i per agafar confiança i desimboltura a l’hora d’usar-la en el dia a dia. Aquest és justament el propòsit del programa Voluntariat per la llengua (VxL): fer créixer l’ús oral del català. 

Foto: Unsplash

Per aconseguir-ho, la Secretaria de Política Lingüística posa a l’abast de tothom recursos en línia per promoure la conversa. 

D’una banda, Fils de conversa és una eina multimèdia que ofereix materials en format de llibre interactiu, que facilita a l’usuari moure’s pels continguts d’una manera lògica i fluida. S’hi pot accedir gratuïtament des de qualsevol dispositiu mòbil. Consta de 10 unitats temàtiques que tracten temes d’actualitat; a cada unitat sempre hi ha quatre blocs o fils (Fil 1. Mira i parla; Fil 2. Escolta i parla; Fil 3. Guaita i opina, i Fil 4. Parlem-ne i fem). 

Cada fil proposa 4 activitats formades per diverses microactivitats. En total hi ha disponibles més de 300 microactivitats orientades a presentar vocabulari, fomentar la lectura, practicar estructures lingüístiques i comunicatives i, sobretot, facilitar la conversa. Els materials inclouen recursos d’imatge, àudio i vídeo i es combinen amb activitats lúdiques i interactives que hi estan integrades.  

D’altra banda, Màgia per conversar és un recurs audiovisual que disposa d’una col·lecció de 25 vídeos, de dos minuts de durada cadascun, amb actuacions de màgia protagonitzats pel mag Eduard Juanola. A partir dels jocs de màgia, el mag proposa diversos temes d’interès per encetar una conversa. La sèrie s’emmarca en la campanya “Quan parles fas màgia”, impulsada amb la finalitat d’animar a la participació en el VxL. 

Aquests recursos en línia s’adrecen principalment als participants del programa Voluntariat per la llengua; als professors de cursos de català presencials o en línia com a recurs didàctic a l’aula; als alumnes dels cursos de català com a material de reforç fora de l’aula, i a tothom qui vulgui aprendre i practicar el català. 

Amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació