La ‘boutade’ de Toni Soler

Segons Soler la importància del debat que ha suscitat no rau tant en aquells que han qualificat la seva proposta de blavera o botiflera, sinó en les opinions dels que s’han oposat amb vehemència a la seva boutade.

Si fa uns dies Toni Soler va aixecar polseguera des del seu blog publicant un article titulat “I si eliminem els accents?”, avui hem pogut llegir la segona part d’aquesta entrega al seu blog.

Toni Soler i Bibiana Ballbè presentant el FFBCN

Toni Soler afirma que el seu propòsit era “alimentar el debat sobre l’ús de la llengua” i que està content de veure que hagi generat reaccions de tota mena, “la majoria de les quals —a favor en contra— tenen un gran interès”.

Segons Soler la importància del debat que ha suscitat no rau tant en aquells que han qualificat la seva proposta de blavera o botiflera, sinó en les opinions dels que s’han oposat amb vehemència a la seva boutade. Aquests, diu, “tenen arguments molt sòlids que m’han fet pensar, i espero que hagin fet pensar als qui, tard o d’hora, hauran de modernitzar el nostre idioma”. I ho ha enllaçat amb el fet que aquest diumenge el diari Ara dediqués les pàgines centrals a debatre perquè és necessari actualitzar la normativa. És curiós, doncs, veure que, quan queda just un any perquè surti la nova gramàtica oficial, elaborada per l’IEC, tots correm a dir-hi la nostra sobre la llengua, cosa que planteja la següent pregunta: és només cosa de filòlegs debatre sobre la llengua o els usuaris, com a tals, poden opinar també? I en quin moment?

Soler acaba així: “¿Perpetuar les normes o acostar-nos, com Pitarra, al català que ara es parla? Aquest debat només és vigent entre filòlegs. Al carrer, és un tema superat. Només cal parar l’orella una mica. Però ens interessa saber què passa al carrer? O més aviat ens fa nosa?”.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació