Halldór Már, Premi Pompeu Fabra

Halldór Már, presentador del programa de TV3 Katalonski, ha estat guardonat amb el premi Pompeu Fabra en la categoria d'incorporació a la comunitat lingüística catalana.

Halldór Már, presentador del programa de TV3 Katalonski, ha estat guardonat amb el Premi Pompeu Fabra, concretament en la categoria d’incorporació a la comunitat lingüística catalana. Aquests premis reconeixen les persones, entitats o empreses que contribueixen a la projecció social de la llengua catalana. I no es pot negar que Halldór Már ha tingut un rol important com a impulsador de la llengua, com explicava Joan Burdeus en un article a Núvol: “En un moment en què tants polítics i periodistes catalans exerceixen cada dia el seu odi per la llengua, escoltar un novaiorquès parlar del català com un idioma perfectament normal resulta terapèutic”.

Durant l’acte, celebrat al Teatre Nacional de Catalunya, la consellera de Cultura Laura Borràs ha remarcat que la llengua és “que se sent orgullosa de conviure i compartir el país amb gairebé 300 llengües més vingudes d’arreu del món” ja que la diversitat lingüística no ens fa por ni ens empipa, ans al contrari: “Ens agrada perquè ens fa més rics”.

Però el guanyador no ha estat només Halldór Már; també ha estat distingida l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, que ha obtingut el VII premi Pompeu Fabra en la categoria de projecció i difusió de la llengua catalana. D’altra banda els professors Mila Segarra i Neira i Jordi Mir i Parache han obtingut el premi ex aequo en la categoria de trajectòria professional, científica o cívica. En la categoria socioeconòmica ha estat guardonada la cadena de restaurants König i l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català ha guanyat en la de comunicació i noves tecnologies. Ramon Rom Sagristà ha obtingut el guardó en la categoria de Voluntariat Lingüístic i 214 entitats

Durant l’acte, també s’ha lliurat el V Premi Robèrt Lafont al professor emèrit de filologia romànica de la Universitat de Viena Georg Kremnitz. Aquest guardó reconeix persones o entitats que s’han distingit per la defensa, projecció i promoció de la llengua occitana en qualsevol punt del domini lingüístic.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació