Baldiritza’t!

S'ha obert la convocatòria als Premis Baldiri Reixac de la Fundació Carulla

Tens una idea educativa transformadora? Fins el proper 26 de gener de 2018 pots presentar-te als Premis Baldiri Reixac de la Fundació Carulla que, un any més es destinaran a l’estímul i el reconeixement de l’escola catalana.

En la seva quarantena edició, els Premis Baldiri Reixac de la Fundació Carulla destinaran 101.000 € en premis a escoles, mestres i alumnes reconeixent, fomentant i potenciant l’excel·lència pedagògica dels professors i les escoles capdavanteres. Impulsant nous projectes, la Fundació Carulla vol donar resposta als reptes de l’escola d’avui amb el català com columna vertebral des d’on construir una escola de qualitat i enfortir la cohesió social.

Fins ara, els premis han reconegut 25.000 alumnes, 500 escoles i 250 mestres i professors. I, enguany, s’atorgaran 101.000 euros a escoles, docents i alumnes, repartits en diverses  modalitats.

Vols ser una escola baldiritzada? 

La fundació dotarà 12 premis de 3.000 euros als millors projectes duts a terme per centres escolars. Els projectes presentats dins d’aquesta categoria han de ser transversals i han de promoure la renovació pedagògica així com el compromís amb la llengua catalana, l’expressió de pensament, d’intercomprensió de la diversitat cultural i de comunicació per a la cooperació.

D’aquests 12 premis, 6 aniran destinats a projectes que estimulin la transformació educativa i utilitzin la llengua i la cultura catalanes i els altres 6, a projectes que utilitzin la llengua i la cultura catalanes com a eina de cohesió social.

La innovació té premi!

D’entre totes les propostes presentades a la categoria de projectes de centre, s’atorgarà un premi especial. El premi, dotat de 4.000 euros, promogut conjuntament amb la Universitat Oberta de Catalunya, s’atorgarà a un projecte trasgressor que impulsi la transformació innovadora.

Ets un docent transformador?

La fundació Carulla aposta pels mestres i professors que fomenten la innovació pedagògica a l’hora de resoldre els reptes que planteja la realitat de l’aula i n’impulsen la transformació educativa. Per aquest motiu, destinarà 4 premis de 4.000 cada un a propostes transformadores. Els projectes premiats han de contribuir a la resolució d’algun repte de l’escola d’avui i la dotació es destinarà a la concepció, el desenvolupament i la proposta didàctica presentada.

A punt per baldiritzar-te?

A més a més dels premis de recerca i docència, la fundació Carulla busca projectes duts a terme per alumnes compromesos, encuriosits i creatius. La darrera modalitat dels premis Baldiri Reixac van dirigits a alumnes d’ensenyament no universitari (ja sigui en equip o individualment). Seran 50 els estudiants premiats amb 900 euros per a material educatiu (en forma de targeta regal ABACUS). I seran per a totes les edats: cicle infantil i incial (1o premis), cicle mitjà i superior (10 premis), ESO i cicles de Grau MItjà (10 premis), Batxillerat i Grau Superior (10 premis) i, finalment, 10 premis més destinats a grups mixtos, que impliquin a diversos cursos i centres escolars.

Què hi dius? Tens ganes de baldiritzar-te? En Quim Masfarrer ja ha fet el pas i s’ha baldiritza’t. I tu, a què esperes?

Pots consultar les bases dels premis Baldiri Reixac de la Fundació Carulla clicant aquí. I recorda, tens temps per presentar-t’hi fins el proper 26 de gener.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació