10 motius per parlar en català a Internet

Si parlem català, per què no l’utilitzem a Internet? Us proposem 10 maneres per fer créixer el català a la xarxa.

Moure’s en català per Internet és fàcil i pot tenir un efecte multiplicador a l’hora de promoure el català a la xarxa. Només ens cal seguir fil per randa les 10 mesures que s’exposen a la Guia per fer créixer el català a Internet i que ens resultaran tan senzilles que no entendrem per què no les hem activat fins ara!

Primer. La pàgina que estem visitant té versió en català? Massa sovint continuem la navegació en la llengua que per defecte ens ofereix el web, sense ni comprovar que hi pot haver opcions d’idioma que ens permetin la navegació en català.

Segon. Quan venem accessoris i productes a través d’aplicacions de compravenda, hem de tenir clar que el nostre públic és de proximitat. Com més a prop, més pràctica és la venda… Per què, doncs, no presentem els nostres productes en català si segur que el possible comprador ens entén?

Tercer. Quan ens presentem professionalment en xarxes com LinkdIn o Instagram, hem de tenir ben present que singularitzar-nos en català ens pot obrir moltes portes en un mercat que no té tanta competència.

Quart. La Viquipèdia és una font d’informació de rigor, qualitat i prestigi. Ens pot ajudar molt a trobar la informació que busquem extensament detallada en català, gràcies a la dedicació de molts col·laboradors que hi participen desinteressadament.

Cinquè. Continues pensant que per fer continguts d’èxit a les xarxes has de fer servir les llengües que tenen més parlants? Fes servir el català i veuràs com tens un públic molt més fidel i proper.  

Sisè. Fes les teves cerques en català. Trobaràs tot el que busques i, a més, la cerca contribuirà a posicionar el català davant de les grans empreses.

Setè. Si una empresa és competitiva i solvent, s’adaptarà a la llengua que triï la clientela. Per tant, al comerç o en qualsevol compra que facis, també del sector digital, utilitza el català! Hi tens tot el dret com a consumidor!

Vuitè. Recorda que molts webs lliguen el país amb una sola llengua, sense tenir en compte la diversitat lingüística. És important que ho tinguis present si configures una pàgina web i que ho facis saber a les empreses si detectes aquesta pràctica discriminatòria.

Novè. Quan trobis a falta algun contingut, crea’l tu mateix o fes-ho saber als creadors de continguts corresponents a les xarxes. Donar suport als creadors és bàsic per anar ampliant el gruix de continguts disponibles.

Desè. Els microinfluenciadors tenen més poder de convicció que els macroinfluenciadors. La proximitat, la confiança, els valors d’entorn… són cada vegada més factors d’èxit. Apostar pel màrqueting digital en català és, doncs, un bon negoci!

Ja ho veus! Viure digitalment en català és possible!

Provem-ho en català?

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació