Lluís Solà

Ramon Llull segons Lluís Solà

Amb motiu del Dia Mundial de la Poesia i de l'Any Llull, publiquem aquest fragment del primer dels assajos del llibre 'La paraula i el món', del poeta de Vic Lluís Solà, publicat l'any 2013 per L'Avenç.

Núvol

Commemorem els 50 anys de la Caputxinada

El dia 9 de març de l'any 1966, és a dir, fa exactament cinquanta anys, va tenir lloc la cèlebre Caputxinada al local del Convent dels Caputxins de Sarrià, la tancada que va durar fins el dia 11 i que ben aviat es va convertir en un esdeveniment mític de la lluita antifranquista.

Genís Barnosell

L’espectre del 14 d’abril

El llibre de Marc Andreu sobre el moviment veïnal barceloní en la transició a la democràcia espanyola és una contundent reivindicació de la diversitat d’actors en aquest procés i de la seva complexitat.

Barcelona, la ciutat dels llibres prohibits

Jordi Cornellà-Detrell publica a L'Avenç un article sobre els llibres il·legals a Barcelona durant el franquisme. Un fenomen que va jugar un paper clau en el desenvolupament de la cultura de postguerra.

Redacció L'Avenç

Alcohol de romero

Julià Guillamon publica al número de desembre de L'Avenç l'últim lliurament d'una sèrie de relats sobre el barri on va néixer i es va criar. L'autor desvela l’arrel dels problemes del seu pare, que el van acabar allunyant de la seva família.

Núvol

John Lanchester: "Sóc fill de la fi de l'Imperi britànic"

En l’últim número de la revista L’Avenç arriba aquest mes d’octubre, podreu llegir-hi l'entrevista que Josep M. Muñoz ha fet a l’escriptor i periodista britànic John Lanchester, que ha centrat les seves últimes publicacions en la crisi financera del 2007-2010.

Josep M. Muñoz

La cultura, un dret social

Causa inquietud i preocupació no veure, en un lloc destacat d’aquest nou organigrama, la cultura. Que no és potser un dret social tan important com l’educació o la sanitat?

Núria Juanico

Una nova manera de llegir en paper i digital 'made in' L'Avenç

Quina relació tenen Yves Montand i George Sand o Thomas Moore i Orson Welles? Als primers els enllaça L'hostal vermell d'Honoré de Balzac, mentre que als segons els uneix Una història de dues ciutats de Charles Dickens. Totes dues són novel·les editades per L'Avenç, que ha fet un pas endavant per vincular la lectura en paper amb internet.