“Mil tres-centes oliveres”: en record de Jordi Castellanos

16.10.2013

Aquest dilluns, 21 d’octubre, a les 8h del vespre, se celebrarà un acte de record de Jordi Castellanos, a la Sala Petita del Teatre Nacional de Catalunya (TNC). Serà una lectura en companyia de textos seus, endreçats en una dramatúrgia modesta d’Esteve Miralles que es titula “Mil tres-centes oliveres”. L’Avenç acaba de publicar un antologia de textos de Castellanos titulada Literatura i societat. La construcció d’una cultura nacional.

 

Jordi Castellanos

Jordi Castellanos | Foto J.M. Muñoz L'Avenç

 

S’hi apleguen fragments dels seus escrits més plens d’idees, al costat d’alguns materials privats inèdits, com algunes de les cartes que va enviar des de Durham (a Anglaterra) al principi dels anys setanta. Sílvia Bel, Jordi Boixaderas, Laura Conejero, Fina Rius i Lluís Soler llegiran els textos de Jordi Castellanos, al costat d’alguns altres invitats.

L’acte és d’accés lliure, i al vestíbul de la Sala Petita es podran adquirir dues publicacions d’aparició recent: un número extraordinari de la revista Els Marges (dedicat a qui va ser-ne director-fundador) i una antologia de textos publicada per L’Avenç amb el nom de Literatura i societat. La construcció d’una cultura nacional. Dos reculls panoràmics i complementaris que permeten conèixer i explorar l’escriptura, el pensament i la recerca literària de Castellanos, com a commemoració acadèmica i intel·lectual de la seva obra, en el primer aniversari del seu decés. Recordeu: dilluns 21 d’octubre, a les 8h del vespre, a la salaPetita del TNC. Us hi esperem!