Griselda Oliver i Alabau

Joan Alberich: “Sempre hi haurà guillats pel grec”

Aquest Sant Joan passat va sortir a la llum una de les publicacions més esperades d’aquests últims anys: la del Diccionari grec-català, editat conjuntament per Enciclopèdia Catalana i l’Institut Cambó. Es tracta d’una obra molt completa, que incorpora un apèndix morfològics, noms propis i mapes amb topònims transcrits al català.

Núvol

Marta Rojals: “Sembla que parlar bé ha quedat estigmatitzat”

En aquesta ocasió, Alexis Llobet va fer una entrevista per a Visat Pen Marta Rojals per Internet entre “el 21 i el 26 de novembre del 2014”. Rojals hi explica “la seva visió de la llengua, el tractament que hi dóna a les novel·les i la relació que ha tingut amb els correctors de Vilaweb”, explica Llobet.

Francina Suari

Til Stegmann, ambaixador a Alemanya

El món de la catalanística a Alemanya té un nom, Til Dídac Stegmann. Es tracta d'un lingüista alemany apassionat per Catalunya que ha dedicat trenta-cinc anys de la seva vida a explicar als alemanys què volen ser els catalans.

Oriol Soler

Enric Gomà: “La norma podria ser més amable”

Enric Gomà acaba d'editar a La Magrana-RBA el llibre Canvi d'agulles, una obra col·lectiva que hauria de suscitar un debat viu entre els professionals de la llengua. Oriol Soler l'ha entrevistat per Verbàlia. Ricard Aparicio ha fotografiat Enric Gomà.

Pau Vidal: 'No hem dit la veritat sobre la immersió lingüística' 

'El català no s'està morint, l'estem matant. L'està matant la fal·làcia oficial segons la qual aquí no hi ha conflicte lingüístic.' Així de contundent es mostra el filòleg Pau Vidal en l'últim llibre, amb un títol igual de contundent i també provocador: 'El bilingüsime mata'.

Bernat Puigtobella

El col·lectiu Al Carrer avui fa 15 anys

Conversem amb el guionista Enric Gomà, que avui fa quinze anys va fundar el col·lectiu Al carrer, un grup que comparteix per email frases curioses que senten pel carrer. Enric Gomà: "El català que ara es parla és, cada dia més, un calc del castellà"

Bernat Puigtobella

Eugeni S. Reig, l'home d'InfoMigjorn

Avui dia 15 de maig celebrem el número 1.000 d'Infomigjorn, el butlletí digital de llengua que envia amb una constància abnegada i infal·lible Eugeni S. Reig. L'impulsor d'aquest butlletí és un lingüista alcoià que l’any 1997 es va donar a conéixer amb el llibre 'Valencià en perill d’extinció'