Rajoy vestit d’abella contra el cunnilingus

28.10.2017

El ring estava preparat i els lluitadors van sortir amb la confiança característica d’aquells que saben que fan bé les coses. Dilluns passat, el text de Xisco Rosselló es va imposar al de Carla Torres, que es van batre en el segon combat del VII Torneig de Dramatúrgia Catalana, celebrat a La Planeta de Girona. El poble va ovacionar la sortida de les feres en el que és ja un dels esdeveniments més identitaris del Festival Temporada Alta.

Fotos: ©Carme Parramon, Temporada Alta.

Una falsa promesa va obrir l’acte: no parlar de política. Així ho va prohibir Meritxell Yanes, presentadora de la vetllada. Aquesta norma no escrita, però, es va trencar de seguida, amb la primera peça teatral i que portava com a títol La gran escapada, de la dramaturga Carla Torres. Una obra que situava al Molt Honorable president de la nova República Catalana enmig d’una partida d’un joc rus de realitat virtual. El president, interpretat per Joan Carreras, juntament amb una youtuber anomenada “La Pubilla de la Mort”, en la pell de Blanca Garcia Lladó, es van enfrontar a guàrdies civils zombis, a un Mariano Rajoy transformat en abella i a altres pors i terrors com el temible 155. Tot, fent ús de la sàtira de la situació sociopolítica que es respira aquests dies. Irreverència i frescor, a través de gags àcids i irònics, posaven en manifest tota la tensió viscuda actualment i aportaven al públic una mica d’oxigen teatral.

L’obra contrincant i guanyadora va ser No piquis la porta, centrada en la regressió temporal i que rendia homenatge als clàssics de ciència ficció com Back to the future. Protagonitzada pels actors Albert Ribalta i Alejandro Bordanove, la història explica com un home viatja al passat, una nit en concret, per advertir al seu jo (uns anys més jove) que no practiqui sexe oral amb qui serà la seva esposa. L’originalitat, fluïdesa i hilaritat del text va causar en el públic dosis d’autèntic divertiment, barrejat amb humor negre i condimentat amb unes interpretacions magistrals. I per rematar, amb un final memorable i emotiu que capgirava l’argument inicial.

Com en cada sessió del torneig, el públic va dur a terme un procés de votació (pacífica, és clar) on va decidir el guanyador. La policia no es va presentar a les urnes i, d’aquesta manera, Xisco Rosselló passa a la segona semifinal. S’haurà de veure les cares amb el guanyador del quart combat, que se celebrarà el 27 de novembre.

La gran final d’aquestes picabaralles teatrals es disputarà el dia 4 de desembre. El proper combat tindrà lloc el 6 de novembre, i podeu obtenir les entrades a través del següent enllaç.