El CLAM para atenció a les patologies socials i reflexiona sobre el consum

2.04.2012

El CLAM, Festival Internacional de Cinema Solidari de Navarcles, dedicarà l’edició d’enguany a les patologies socials i a reflexionar sobre societat i consum. Del 3 al 13 de maig, el Teatre Auditori de Navarcles  acollirà projeccions de pel·lícules d’arreu del món, taules rodones, converses amb directors i guionistes i debats.

‘Ciutadans o consumidors’ és un dels eixos del festival I els dies 4, 5 i 6 de maig hi ha previstes projeccions de pel·lícules que no s’han estrenat al país  i que aborden la temàtica del consum, juntament amb documentals, curtmetratges i altres peces audiovisuals. El benestar entès com a capacitat adquisitiva de l’individu i la obsolescència d’allò que comprem seran alguns dels punts de partida.

L’altre gran  tema de debat i d’anàlisi  del CLAM d’enguany són les ‘Patologies socials’. Els dies 11 i 12 de maig el CLAM de Navarcles difondrà pel·lícules que indagaran sobre la pèrdua de lligams socials, la destrucció de les xarxes de cohesió comunitària i les conseqüències que comporta: ludopaties, ciberaddiccions, consumisme compulsiu, el culte al cos, l’addicció al treball o la falta de confiança, l’oci vandàlic o les noves formes de racisme. Segons organitzadors del CLAM un dels films que es projectaran serà ‘Monsieur Lazhar’, del director canadenc Philippe Falardeau, pel·lícula nominada als Oscar l’any 2011 en la categoria de Millor Pel·lícula de parla no anglesa.

El CLAM de Navarcles treballa des del 2004 fent una selecció de pel·lícules en primícia i documentals d’arreu del món per fomentar el debat I l’anàlisi sobre temàtiques socials i fer més estret el binomi cinema-solidaritat.

 

 

 


Etiquetes: