Rebost de Faves Tendres

Faves Tendres #218

Suplement literari

Faves Tendres #218

Aquesta setmana Joan Lluís-Lluís ens explica el seu confinament de vint-i-quatre hores a una llibreria de Celrà. Entrevistem Cristina Masanés, Neus Penalba, Roger Vinton i Kerri Maher. Repassem el perfil històric dels poetes catalans i parlem amb Esther Tallada sobre l’art de traduir. Llegim novetats de literatura eròtica i aprofundim en els contes de Peter Bichsel i Virginia Woolf. Us presentem dues traduccions d’Emma Goldman al català i esgranem les noves biografies dedicades a Tete Montoliu i Vicenç Riera Llorca. Ressenyem els llibres d’Ottessa Moshfegh, Erri de Luca, Mercè Saurina i Mark O’Connell.

Núvol
Faves Tendres #217

Suplement literari

Faves Tendres #217

Aquesta setmana entrevistem Caterina Karmany, Maria Arimany i Jordi Solé Camardons. Aprofundim en l’obra curta de William Faulkner i esgranem les noves biografies de Josep Pla i Armand Obiols. Ens endinsem en la vida dels animals amb els nous llibres d’Imma Puigcorbé, Borja Duñó i Lluís Freixes. Descobrim la poesia de Katherine Mansfield i ens fem ressò de la primera traducció al català de la «Crítica de la raó pura». Us presentem el nou còmic d'en «Kap» i llegim Miquel Bonet, Isabelle Aupy, Paul Auster, Clàudia Pujol, Marc Sarrats, Joël Dicker i Rebecca Makkai.

Núvol
Faves Tendres #216

Suplement literari

Faves Tendres #216

Aquesta setmana entrevistem Antoni Llena, autor d’un llibre memorialístic sobre la seva relació amb Antoni Tàpies. Parlem amb la il·lustradora Roser Capdevila i descobrim Vicent Andrés Estellés de la mà d’Antoni Martí Monterde. Repassem el llegat literari de Carme Junyent, abordem el debat de la cancel·lació dels contes infantils i aprofundim en les veus poètiques de Lluís Calvo, Núria Mirabet i Anna Enrich. També escalfem motors per a la diada de Sant Jordi i us presentem els dietaris de Mircea Cărtărescu. Llegim l’assaig col·lectiu impulsat per les «Matriotes» i gaudim de les acolorides vinyetes d’Albert Monteys. Ressenyem els llibres de Lucia Pietrelli, Nil Kandel, Clara Queraltó, Virgili, Ella Baxter i Carme Riera.

Núvol
Faves Tendres #215

Suplement literari

Faves Tendres #215

Aquesta setmana Jaume C. Pons Alorda entrevista Julià de Jòdar, que torna a llibreries amb «La casa tapiada». Parlem amb l’escriptora italiana Carmen Verde i us presentem tot un best-seller català del segle XVI. Celebrem la traducció de dos colossos de la poesia hel·lènica del segle XX: Konstandinos P. Kavafis i Iannis Ritsos. Ens endinsem en la biografia de Josep Pla i recuperem les «Ànimes mortes» de Gógol, un dels grans clàssics de la novel·la russa. Llegim la poesia d’Antoni Tàpies Barba i esgranem les darreres novel·les criminals de Lluís Llort i Laia Vilaseca. Ressenyem els llibres de Sebastià Alzamora, Xisca Homar, Ed Yong, Valeria Parrella i Adrian Nicole LeBlanc.

Núvol
Faves Tendres #214

Suplement literari

Faves Tendres #214

Aquesta setmana entrevistem Alba Dedeu i celebrem el retorn de Sílvia Alcàntara a l’univers narratiu d’«Olor de colònia». Llegim els haikus de Valentí Gómez-Oliver i reflexionem sobre art a partir dels textos assagístics de Colm Tóibín. Visitem el Festival MOT i el Festival Domini Màgic de poesia. Us presentem un podcast de poetes gironines i ens endinsem en la literatura de postguerra de Toni Cucarella i Llorenç Capdevila. Ressenyem els llibres de Miquel Berga, Hal Bennett i Jeferson Tenório.

Núvol
Faves Tendres #213

Suplement literari

Faves Tendres #213

Aquesta setmana celebrem el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes concedit a Albert Jané. Entrevistem Eduard Olesti i Lluís Freixes. Recuperem la narrativa de Carme Karr i explorem la sororitat segons George Eliot. Us presentem els caragols satànics de David Pamies i David Sánchez, guanyadors del Premi Finestres de Còmic en Català 2023. Ens preparem per als Diàlegs de Sant Jordi i l’onzè Festival Domini Màgic de Poesia. Llegim Pol Guasch, Bernat Romaní, Muriel Villanueva, David Monteagudo i Josep Colom.

Núvol
Faves Tendres #212

Suplement literari

Faves Tendres #212

Aquesta setmana entrevistem Eva Baltasar, que torna a llibreries amb «Ocàs i fascinació». Conversem amb Joan Tronto sobre democràcia i cures i llegim Bernardine Evaristo i Rivka Galchem, dues autores internacionals amb mirada feminista. Celebrem l’any dedicat a Joan-Salvat Papasseit i repassem les novetats que Tigre de paper i L’Agulla Daurada presenten de cara a la Diada de Sant Jordi. Resseguim la història dels verins als Països Catalans i ressenyem els llibres d’Amélie Nothomb, Ramon Mas, Javier Zamora, Irène Némirovsky i Jordi Sarsanedas.

Núvol
Faves Tendres #211

Suplement literari

Faves Tendres #211

Aquesta setmana entrevistem Clara Serra i Anna Pagès. Ens preparem per a la desena edició del festival MOT i llegim els estudis literaris de Gabriel Ferrater. Celebrem l’Any Estellés amb la lectura de la primera biografia del poeta de Burjassot, escrita per Pau Alabajos. Alba Sabaté s’endinsa en la poesia de Francesc Parcerisas i ressenyem els llibres de Pau Cusí, Blanca Busquets, Pierre Lemaitre, Marc Font, Marlen Haushofer i Ariel Serra.

Núvol
Faves Tendres #210

Suplement literari

Faves Tendres #210

Aquesta setmana Joan Burdeus s'endinsa en la correspondència entre Joan Brossa i Antoni Tàpies. Entrevistem Berta Dávila i Miquel Martín i Serra. Aprofundim en l’enginy il·limitat de l’escriptora britànica Rose Macaulay, una autora profètica. Celebrem l’Any Estellés i el centenari del fotògraf Francesc Català-Roca, del qual es publica llibre inèdit: «La pell de Barcelona». Diem adeu a Joaquim Mallafrè i llegim Gassan Kanafani, Núria Gómez Gabriel, Agustí Pons, Carolina Montoto, Hua Hsu, Marc Parera i Enric Virgili.

Núvol
Faves Tendres #209

Suplement literari

Faves Tendres #209

Aquesta setmana obrim el suplement literari de Núvol amb una entrevista a Jordi Puntí, que publica ‘Confeti’, premi Sant Jordi de novel·la. També us presentem altres premis, com ara el Santa Eulàlia o els premis Finestres. Us presentem novetats de Tessa Hadley, Antònia Carré-Pons, Cristina Rivas, Raquel Casas, Lídia Gàzquez i Raquel Estrada. Diem adéu a Teresa d’Arenys i conversem amb l’eslovè Mihael Kovac, autor del Manifest de Ljubljana per la Lectura d’Alt Nivell.

Núvol
Faves Tendres #208

Suplement literari

Faves Tendres #208

Aquesta setmana Fèlix Edo dedica un article de la sèrie «Poètiques» a Flannery O’Connor. Entrevistem Alan Parks i celebrem el Premi Pepe Carvalho atorgat a Jo Nesbø. Desconstruïm l’adolescència a partir de la col·lecció «Pubertat positiva per a nois/noies». Esgranem els versos de Rosa Maria Torrens i llegim «Blackwater», la saga de terror gòtic ideada per Michael McDowell. Ressenyem els llibres de Maria Antònia Oliver, Lucie Rico, Quim Curbet i Marie Hélène-Lafon.

Núvol

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació