Cas Garolera

El debat Garolera, en un clic

El debat Garolera, en un clic

El debat Garolera ha arribat a la seva fi. I hem concedit la prerrogativa de tancar-lo als dos elements que n'havien causat la ignició: Narcís Garolera i Oriol Ponsatí-Murlà. Ara que tanquem la polèmica, podeu recuperar totes les intervencions en un microsite dedicat al cas.

Bernat Puigtobella
Finale
Narcís Garolera

Finale

Els qui hem superat els 60 anys no vam tenir la sort d’aprendre el català normatiu a l’escola, i tampoc no vam poder escoltar un model estàndard

Salvador Oliva: “Jo m’envaixello”

Salvador Oliva: “Jo m’envaixello”

L'article 'Jo acuso' de Salvador Oliva ha estat, de lluny, l'article més llegit del cas Garolera. Ara Salvador Oliva ha fet balanç de totes les reaccions que li han arribat arran de la publicació del seu article a Núvol. Entre tots els correus privats i comentaris públics que ha rebut, en destaca un.

Núvol
Joan Sellent hi diu la seva

Joan Sellent hi diu la seva

El traductor Joan Sellent és una autoritat per a molts filòlegs i traductors. Després de Salvador Oliva, és el traductor viu que ha traduït més obres de Shakespeare i els seus articles a Núvol han estat sempre molt llegits. Sellent deixat un comentari al peu d'un dels articles del cas Garolera.

Núvol
Pla Nualart titlla de ‘totum revolutum’ l’article de Garolera

Pla Nualart titlla de ‘totum revolutum’ l’article de Garolera

Aquest divendres Albert Pla Nualart intervé des del diari Ara en el debat sobre el català als mitjans que s’ha originat a partir de l’article ‘El català que ara es parla. La degradació de la llengua als mitjans de comunicació’, de Narcís Garolera, publicat al número 103 d’Els Marges i contestat o defensat des de Núvol.

Núvol
Jo acuso!
Salvador Oliva

Jo acuso!

El que sí que ens ha de preocupar molt més és la manca d'un estàndard sòlid, un estàndard que sigui un punt de referència per a tothom

Que ens donin
Pau Vidal

Que ens donin

No volíeu parlants? Doncs té, parlants. Naltros aquí anar buscant pèls als ous i ells, que naturalment no perden el temps llegint-nos, fan la seva. Parlen.

Magí Camps pren partit a favor de Garolera avui des de La Vanguardia

Magí Camps pren partit a favor de Garolera avui des de La Vanguardia

Avui Magí Camps se suma al debat sobre el català als mitjans des de la seva columna dels dilluns a La Vanguardia. La guspira del debat ha estat l'article de Narcís Garolera a la revista Els Marges, titulat 'El català que ara es parla', una visió molt pessimista de l'ús de la llengua als mitjans de comunicació.

Núvol

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació