Turquia, presó d’escriptors i periodistes

4.02.2017

La darrera setmana del passat mes de gener, una nodrida delegació del PEN Internacional va visitar Turquia, que ha esdevingut, en frase que han repetit diversos membres del grup, la major presó d’escriptors i periodistes del món. La situació de la llibertat d’expressió al país ha suscitat una immensa preocupació entre la comunitat literària global, com demostra la magnitud de la delegació. La situació de persecució que pateixen la llengua i la cultura kurda també eren a l’agenda del PEN.

Asil Erdogan

Durant gairebé una setmana, la delegació es va reunir amb representants governamentals, a Ankara, i amb escriptors, periodistes, defensors de la llengua kurda i activistes en favor dels drets humans, a Istambul. L’objectiu era traslladar als escriptors de Turquia que no estan sols.

Carles Torner, director executiu del PEN Internacional, diu que s’ha aconseguit “amb escreix” i parla del viatge amb emoció. Ho hem pogut comprovar en l’entrevista que li hem fet des del PEN Català i que hem publicat al blog “Veu Lliure”, un espai del web dedicat a la llibertat d’expressió i als drets lingüístics. Vet aquí l’entrevista que els mitjans mainstream del país no han fet. Llegiu-la aquí.