Tears in the Rain: una nova promesa

19.11.2013

Promises és l’EP de presentació de Tears in Rain (Jaime Vieco, guitarra i veu; Daniel Morillas, baix; i Diogo Santos, bateria), un grup barceloní que ha optat per fer una música diferent a l’escena que impera actualment. Ells mateixos expliquen que fan rock progressiu-alternatiu i que els agraden artistes com Jimi Hendrix o Tool passant per Pink Floyd i Jeff Buckley. Conrad Dalmau ha parlat amb ells i ens els presenta.

Jaime Vieco, Daniel Morillas i Diogo Santos formen Tears in the Rain


Tears in Rain és un projecte construït quasi per necessitat. La intenció és donar sortida a la nostra creativitat i composicions, intentant sempre prioritzar la seva originalitat i unicitat. En consonància amb les nostres influències musicals i la nostra forma d’entendre la vida, en directe ens encanta poder enganxar al públic amb un torrent d’energia i introspecció […]. Nosaltres intentem transmetre el màxim possible i emprendre de nou sons, conceptes i corrents quasi oblidats en l’escena actual. És a partir d’aquest punt on generem la nostra proposta”.

Ells mateixos són conscients que la seva música poc té a veure amb la que es fa actualment al país. En posar el disc ràpidament es pot apreciar una reminiscència cap als anys 90, cap a grups com Pearl Jam, Alice in Chains o Soundgarden, és a dir, et trasllada a la ciutat de Seattle i al seu gènere musical per excel·lència, el grunge. Sonoritat contundent, potents riffs i melodies fàcilment identificables són els senyals d’identitat del grup, que són els trets més importants d’aquesta escena de principis dels 90.

En referència al quadre musical de Barcelona ens expliquen que el que més els diferencia respecte a altres grups és el gènere que utilitzen i la seva pròpia proposta. “Desenvolupem idees musicals i conductives una mica atemporals [en referència a que han recuperat un estil poc utilitzat actualment] i ens costa trobar una escena on encaixar”. La seva intenció és crear-la ells, però de moment no hi ha molts grups amb una visió semblant a la seva. Esperen encetar un camí que sigui seguit per molts.

Probablement aquesta característica sigui el seu punt més fort, la diferència respecte a les altres ofertes existents. A més, els cinc temes que presenten a Promises són homogenis, però tots aporten alguna cosa diferent, mostrant la versatilitat compositiva del grup. I tot això farcit amb una veu que recorda molt a la d’Eddie Vedder, cantant de Pearl Jam, fet que fa que els coneguin el gènere i se sentin més còmodes.

 

El grup Tears in Rain, amb Jaime Vieco, Daniel Morillas i Diogo Santos

 

L’EP és una tria del seu repertori, “cinc cançons que serveixen per resumir-nos i promocionar-nos, com a debut i carta de presentació a la vegada”. L’han enregistrat als estudis KCleta de Cardedeu i el màster ha anat a càrrec de Tom Baker de Precision Studios (Los Àngeles), que ha treballat amb grups com ara Wolfmother o Foo Fighters, el qual ha potenciat el polit final del so del grup.

I què els depara el futur? “Com a banda estem centrats en trobar el suport necessari per portar la nostra música en directe a tants llocs com puguem. Aquest EP representa només una quarta part del que podem oferir dalt d’un escenari. També ens agradaria tornar a l’estudi amb més temps amb la intenció de poder crear àlbums més conceptuals i elaborats”.

Si us agrada aquest gènere no dubteu en dedicar-los una estona: els seus temes us sorprendran per la maduresa que tenen. Semblen una banda totalment consolidada.