Sanjays: “Ens agrada generar caos a l’escenari”

15.09.2012

Sanjays.

Una de les apostes del segell Bankrobber per a aquest 2012 que comença a dir adéu amb la mà és Laboratorium, el segon disc de Sanjays. Produït per Jaume Pla (Mazoni), es tracta d’un treball en què el sextet empordanès vindica la psicodèlia i la diversió. En són una bona mostra “Champagne club sister” o “Hemorrhage”. Atenció perquè a l’octubre actuaran cada dissabte a la sala UpLoad, situada al Poble Espanyol de Barcelona. Una (nova) oportunitat per gaudir d’un directe que deixa indiferent ben pocs.

Què aporta aquest disc respecte del vostre primer treball?

Sobretot plasma molt millor el nostre so i hem aconseguit que sigui més fidel al directe salvatge i esbojarrat. El resultat són un grapat de cançons molt més contundents que les de Welcome to Lemür City. Malgrat ser cançons bastant heterogènies, hem trobat la fórmula que buscàvem i n’estem molt satisfets, ja que és el que ens agrada fer en directe.

De quina manera s’hi nota la presència i influència de Jaume Pla?

En Jaume ja fa molt de temps que ens coneix i el millor de tot és que ens hem complementat molt bé entre grup i productor. La seva influència és omnipresent en totes les cançons, ja sigui per qüestions d’estructura, de so, de veus, d’instruments… Pensem que junts hem aconseguit unes cançons amb estructures més sòlides i coherents, i també que el disc soni més compacte.

Què representa per vosaltres haver fitxat per Bankrobber?

N’estem encantats! Estem molt contents de poder formar part de la família Bankrobber. Ens agrada molt la manera com treballen, la seva filosofia i la seva passió per la música. El fet de fitxar per un segell com Bankrobber per nosaltres significa un gran pas. En certa manera suposa professionalitzar una mica la bogeria de Sanjays i treballar conjuntament amb ells per tirar endavant la nostra música.

Us considereu un grup més de directe que no pas d’estudi?

Potser explotem més en el directe. Deixem anar grans descàrregues de caos i energia. Però també ens encanta tancar-nos a l’estudi i profanar les cançons amb aparells estrambòtics i sons paranormals. Tot té el seu moment!


Esteu tenint força bones crítiques del disc. Quina ha estat la millor crítica que us han fet? I la pitjor?

Pel que fa a les millors, ens ha agradat molt que es valori el nostre triple joc vocal, els ritmes frenètics o, fins i tot, els grups referents amb els quals ens comparen. I la pitjor crítica? De moment, no ens n’hem trobat cap de massa severa. A vegades algú ens ha criticat el directe pel fet que portem molta parafernàlia. Però no en fem gaire cas. A nosaltres ens agrada generar aquest caos a l’escenari i ens hi sentim molt còmodes.

Per què no en català?

No hi ha cap motiu concret. El fet de cantar en anglès és una cosa que ha fluït d’una manera molt natural a Sanjays i tampoc hi hem donat gaires voltes. No ens sembla que la llengua sigui una cosa tan transcendental en la música d’un grup, ni tampoc ens plantegem forçar res. Demmy, la cantant, té el flamenc com a primera llengua. Algun dia, si ens vingués de gust, podríem cantar en flamenc. O en català. O inventar algun llenguatge alienígena i gutural per a les nostres cançons. Que surti com surti! Visca!

Què en penseu, de la pujada de l’IVA? Creieu que us afectarà personalment com a grup?

Hi estem completament en contra! Les decisions que s’estan prenent no tenen en compte que  el sector cultural depèn de la despesa en oci per sobreviure, i ja fa temps que tot són traves. Com a grup, evidentment, ens perjudicarà. Però aquesta pujada és un cop de gràcia per a tot el sector, és un escàndol. La cultura no és un luxe!