Una novel·la de política ficció?

27.09.2012

Irene Tortós, llibretera de Banyoles, acull avui a la llibreria l’Altell la presentació de ‘Tres en ratlla’, la novel·la de política ficció –o potser no tant de ficció?-, que Santi Baró acaba de publicar dins la col·lecció La Rosa dels Vents.

Santi Baró | Foto de Pere Grimau

 

Crec que sempre recordarem l’11 de setembre de 2012. El recordarem com el dia que un milió i mig de catalans van sortir al carrer demanant la independència de Catalunya. Un dia històric i emotiu. Un dia que ha fet història i un pas important per a Catalunya.
No és que vulgui fer un article sobre aquell dia, el que va ser, el dia després i el que són els dies posteriors. Només em serveix per començar a parlar del darrer llibre de Santi Baró, que a parer meu, guarda molts paral•lelismes amb aquell dia. Talment com si fos un visionari, Baró novel•la el dia 7 de juny com el dia que es decideix la independència de Catalunya. Escull el dia 7 en homenatge al dia 7 de juny de 1640. El President i tots els polítics de tots els partits catalans es reuneixen al Parlament per decidir i lluitar plegats per la llibertat. El poble és al carrer, milers de catalans han sortit a demanar la independència.
Tot plegat una situació molt compromesa i delicada de resoldre per Madrid, sobretot per la Ministra de Defensa que haurà d’evitar una intervenció militar.
A “Tres en ratlla” es decideix la Independència durant vint-i-quatre hores intenses per a tots els personatges. Vint-i-quatre hores…
Baró aconsegueix atrapar al lector més jove i al més gran. Barreja el retrobament de dos antics amics, en Sergi i l’Anna, que formen una història d’amor molt especial enmig de la manifestació. Una història que fa de contrapunt a tot el tema polític de la narració.
Malgrat que tot és ficció, fa pensar molt en els darrers esdeveniments reals viscuts a Catalunya.

Avui divendres dia 28 de setembre, al llarg d’aquest mes tan catalanista, la llibreria l’Altell us convida a la presentació d’aquest llibre a les 20:00h.