Tempestes vénen del sud

5.12.2014

Després d’un èxit viral a la xarxa amb la cançó “Estiu“, el grup ZOO ara publica el disc de debut Tempestes vénen del sud (Propaganda pel Fet!), que ja es pot descarregar de manera gratuïta a través del seu web. La nova formació provinent de Gandia es fa seva la proclama  “No podran res contra un poble alegre i combatiu” i la desenvolupa a través d’onze cançons on la música d’arrel jamaicana i l’electrònica es donen la mà per a construir un disc reivindicatiu i crític però també festiu.

Les lletres crítiques que el cantant Toni Sánchez “Panxo” dispara a ràfegues fereixen més que un AK47 per la contundència i la clarividència de les seves proclames. Les lletres li serveixen per explicar i criticar les contradiccions de la societat actual. Històries que ens apropiem fàcilment per la seva proximitat i per la seva capacitat d’empatia.

Aquest to crític i reivindicatiu troba el seu contrapunt en els ritmes alegres i festius que teclats, samplers (Pasqu Giner) i baix (Pablo) construeixen. Ritmes que conviden a ballar des de la primera cançó a l’última. Completen el grup guitarra (Arnau) i trombó (Marcos Úbeda) que acaben d’arrodonir el so de l’àlbum i li donen el punt de calidesa i els aires jamaicans al conjunt.

A més a més el disc compta amb la col·laboració de músics provinents d’altres formacions, com Toni Mejías (Los Chikos del Maiz), Ro (At Versaris) i Roy Mercurio (Dremen), que ajuden a pujar, encara més, el llistó qualitatiu del treball.

El grup està immers en la presentació del disc. Si voleu saber les pròximes dates dels seus concerts només heu de visitar la seva pàgina de Facebook.