Poesia despullada

31.10.2015

Guiem Soldevila, músic menorquí, i Montse Castellà, cantautora ebrenca, ens van fer vibrar amb l’estrena de l’espectacle De Nura a Ilercavònia al 15è Festival nacional de poesia de Sant Cugat.

Montse Castellà  | Foto Delta Produccions

Montse Castellà | Foto Delta Produccions

L’espectacle vehiculat a través de la mar, el riu, la terra i els anhels ens va conduir pel camí poètic encetat per Guiem Soldevila, amb la interpretació d’obres de Sònia Moll i Ponç Pons, seguit per les reflexions i les versions que ens va oferir Montse Castellà d’autèntics referents ebrencs com Gerard Vergés i Jesús Massip i culminat per la fusió de tots dos, amb la interpretació de clàssics com Lluís Llach, Paco Ibànez i Leonard Cohen.

Les matemàtiques ens indiquen que un més una són dos; però a la Casa de Cultura de Sant Cugat gràcies a la màgia de l’art vam veure com la unió d’aquests artistes va produir la multiplicació. La cadència, els matisos i la sensibilitat de Soldevila es van imbricar amb les paraules, la veu i els cors de Castellà per tornar a fer vius autors de la categoria de Zoraida Burgos, Miquel Martí i Pol, Carles Riba, Jesús Montcada, Rosa Regàs, Màrius Torres i José Agustín Goytisolo.

De Nura a Ilercavònia mostra l’interior de dos artistes que generosament es despullen davant del públic, sense tòpics, sense grandiloqüència i sense posar massa accents a la poesia. L’extracció de l’essència que van viure en escena va emocionar els mateixos intèrprets, ja que després de l’estrena asseguraven que “experiències així, enriqueixen”. Montse Castellà i Guiem Soldevila van sentir i ens van permetre sentir la poesia.

Si no vau poder gaudir a Sant Cugat d’aquesta cirereta poètica, el 7 de novembre teniu la possibilitat d’escoltar, veure i viure l’espectacle a Sant Carles de la Ràpita (Centre Cultural El Maset, 20h.)