Madam teatre. Per sobre de totes les coses

31.07.2014

Qui diu que la gent jove d’avui viu “apalancada”? Qui diu que el jovent no s’esforça per a res i que tot els hi ve fet? Qui diu que el teatre està en crisi? Bé, això últim potser sí que és cert… Sigui com sigui, qui no s’arrisca no pisca i això és exactament el què han aconseguit els joveníssims Madam Teatre (Marc Gómez, Marc Flynn, Anna Herebia i Àgata Casanovas)!

Tot comença enregistrant un vídeo i anant a trucar la porta de les principals sales teatrals de casa nostra. La gent no els hi acaba de fer cas. Són massa joves, no tenen prou experiència, vols dir que seran capaços de fer el què es proposen..? Però cal persistir i fan un cafè amb en Daniel Anglès (El Musical més petit) i l’enamoren! L’amor tot ho pot i comença a fer caure murs abans infranquejables. Ara toca, “per sobre de totes les coses”, posar-se a treballar!

Audicions, assajos, coreografies, vestuari, perruqueria, atretzo, decorat, hores, hores i més hores per obtenir un gran resultat materialitzat al Teatre Gaudí de Barcelona.

La sala gran de l’antic supermercat acull un pati de butaques a tres bandes presidit per una gran creu. Vint actors, sis músics i molta il·lusió.

De principi a fi l’obra t’arrossega, t’emociona, et fa vibrar i et remou el més profund. Una història d’amor homosexual en mig d’un internat catòlic a principis dels anys noranta, que interpel·la tant a joves com a adults, i et recorda aquell moment de la vida en que havies de definir quin camí volies escollir.

El repartiment, tot i ser jove, es mostra madur i defensa amb dignitat la trentena de peces que componen el musical, si bé cal acabar d’ajustar la projecció de la veu en una sala tan menuda. La professionalitat dels intèrprets augura un futur molt prometedor per al teatre musical català i l’obra ens deixa alguns moments per a la memòria com les meravelloses danses, que ens regala Clara Gispert, o la gran expressivitat d’Iskra Bocanegra.

Un punt i a part són els tres actors adults que completen les escenes i aporten experiència al grup. Ester Bartomeu (Chicago, Merrily we roll along), Eduard Doncos (gran actor de doblatge) i la polifacètica i hipercòmica Lucy Lummis (Los Productores, Chicago).

L’obra ens fa reflexionar sobre la pressió social que rebem a diari, sobre certs tabús que encara costa avui en dia de superar i fins i tot sobre els drames quotidians que ens envolten tothora sense ser-ne massa conscients.

El Teatre Gaudí us espera fins al 31 d’agost i si sou intrèpids i us agraden els productes fets amb passió i amor no us ho podeu deixar perdre.