Myriam Swanson. I wanna be evil

25.08.2017

That’s a plenty és el títol del disc que ha publicat enguany el grup de jazz Magnolia. L’àlbum recull una gravació en directe al Jamboree Jazz Club. Però That’s a Plenty és el que va dir també ahir Myriam Swanson quan va veure que ho petava davant d’un públic nombrós i entregat a la Torre Llauder de Mataró, on fins demà dissabte se celebra el festival Tast de Jazz, que organitza l’Ajuntament de Mataró.

Myriam Swanson serà al VI Festival Tast de Mataró | Foto: Cultura Mataró

“Sóc una noia de Sarrià amb pocs recursos”. Així es definia ahir Myriam Swanson en una de les divertides intervencions amb què presentava els temes del disc, la majoria clàssics del jazz dels anys 30, 40 i 50. La vocal de Magnòlia té autèntics dots de monologuista, i una capacitat per ficar-se el públic a la butxaca amb ganyotes irresistibles i una malícia hilarant. “I want to be evil”, deia Swanson tot cantant el clàssic tema que Judson i Tyler van compondre als anys cinquanta, la dècada que predomina en el disc.

Swanson traduïa amb molta gràcia els títols dels temes clàssics del Jazz americà com si el públic fos profà. Una cançó com de “Between the Devil and the Deep Blue Sea” es traduïa per Entre l’espasa i la paret. “Where’s the honey money” es convertia en Devuévelveme la pasta que me robaste? Acompanyada per piano (Francesc Capella), contrabaix (Paco Weht) i bateria (Anton Jarl), Swanson canta amb una veuassa greu i no deixa mai d’actuar ni de bellugar-se sobre l’escenari, ni quan dóna pas a l’esplai i lluïment dels músics.

Una bona arrencada del Tast de Jazz, que continua avui divendres amb Ximo Tebar i dissabte amb Dani Nel·lo. Trobeu lloc i horaris de cada concert aquí.