Mourn actuaran al Primavera Sound

22.01.2015

El grup revelació Mourn formen part del cartell del Primavera Sound d’enguany. La discogràfica i promotora barcelonina Sones ha editat el debut de Mourn aquest 30 de setembre.

Mourn | Foto: Albert Manau.

Mourn | Foto: Albert Manau.

L’àlbum homònim del quartet format per Carla, Jazz, Leia i Antonio sorprèn, no tan sols per la joventut dels seus membres, que no arriben a la vintena, sinó pel seu so contundent i directe que beu de l’escena indie rock dels noranta.

La potent veu de la Carla i la Jazz, que canten a duo, de seguida ens porta a la ment la Pj Harvey o les Sleater-Kenny. Tot i aquests ecos dels 90’s el grup sona actua, perquè no es limita a copiar el manual d’estil dels grups abans esmentats, sinó que va més enllà. En els seus temes hi trobem ràbia, indignació, nervi i foscor. Cançons que esdevenen via d’expressió directa i sense artificis dels anhels, les pors, en definitiva, les inquietuds de la Carla i la Jazz. Per això sonen honestes, excitants i plenes de contingut.

La gravació, feta en directe i en tan sols dos dies, transmet immediatesa i espontaneïtat sense filigranes ni sobreproducció innecessària. Tan sols cançons punyents directes a la jugular. Haurem d’estar molt atents als seus moviments i seguir-les de prop. La primera ocasió la tindrem aquest dissabte que ve 4 d’octubre a la sala Sidecar, on es presentarà el nou disc.