La música pren forma humana a l’estrena del Festival Grec

2.07.2017

Sona en directe el Quartet de Corda número 4 de Béla Bartók. L’atrevit llenguatge rítmic del compositor hongarès s’escampa sense límits per l’amfiteatre del Grec, l’espai a l’aire lliure des d’on ballen els artistes de la Dresden Frankfurt Dance Company per inaugurar el Festival Grec aquest dissabte. La melodia, transformada en pur moviment, pren sentit a través de la mirada. Des del seient, a la muntanya de Montjuïc, sembla que si tanques els ulls, la música s’hagi d’aturar.

Espectacle inaugural del Festival Grec 2017. @ Alfred Mauve

Amb Metamorphers, la primera de les tres parts del Programa Mixt que va dirigir el coreògraf italià Jacopo Godani, la mescla de dansa contemporània i clàssica dialogant amb la interpretació del quartet suís, Kubus Quartett, ja va captivar el públic. Dels més frenètics als més subtils, els moviments dels 13 artistes fluïen amb llibertat i virtuosisme per l’escenari.

Si amb Metamorphers l’atenció es centrava en el conjunt dels ballarins, sincronitzats i compenetrats com si en fossin un de sol, amb Echoes from a restless soul, la mirada va guanyar més temps per gaudir dels passos de cada artista per separat. En aquesta segona part, quatre artistes van ballar al so de la música de Maurice Ravel, interpretada pel pianista Ruslan Bezbrozh, sota un terra amb una il·luminació que simulava les ones del mar. La decoració s’avenia a la perfecció amb l’actitud dels ballarins, que es movien com flotant en l’oceà i, més endavant, feien pensar en la imatge del Festival, els cossos d’humà amb caps d’animals.

Tota la companyia es va enfilar a l’escenari per a la tercera i última part de l’actuació, Moto Perpetuo. Fins a 16 ballarins van dansar sota els acords de la música electrònica composta per a l’ocasió per Ulrich Müller i Siegfried Rössert. La irracionalitat i la passió, combinada amb una cura extrema per la precisió, van extasiar els assistents en la primera de les 140 actuacions que proposa l’edició d’enguany del Festival.

 

Podeu consultar la programació del Grec 2017 aquí. 

 

Etiquetes: