L’auge de la música techno

25.10.2018

Arne Feldhusen dirigeix Magical Mystery, l’adaptació cinematogràfica de la novel·la homònima de Sven Regner, que ens porta a un viatge emocionant per tota Alemanya per mostrar els primers anys de la música techno. Aquest film forma part del cicle de Cinema Alemany actual que programa el Goethe Institut de Barcelona a la Filmoteca de Catalunya.

Magical Mystery, d’Arne Feldhusen

Ens trobem a Hamburg, a mitjan anys 90, Karl Schmidt, interpretat per Charly Hübner, porta una vida monòtona i avorrida a causa del seu ingrés al psiquiàtric que l’ha portat a viure en un pis compartit lliure de drogues i alcohol. La vida que coneix, però, canvia dràsticament quan li concedeixen vacances a la feina i el seu cuidador li demana que marxi de viatge.

Schmidt arriba en tren a Berlín i es retroba amb els seus antics amics, que l’introdueixen, a través de Bumm Bumm Records, al món de la música techno, que es troba en ple auge de popularitat durant aquells anys. El punt d’inflexió arriba quan Karl es compromet a acompanyar-los de gira.

Un cop presentat el fil argumental central de la pel·lícula, tots els personatges s’endinsen en un viatge pel país que presentarà als espectadors els primers anys salvatges de la música techno i alhora desenvoluparà la lluita interna del protagonista.

“Magical Mystery” és el nom de la gira que intencionadament fa referència a un dels àlbums dels Beatles, perquè es pretenia vincular la creixent popularitat de l’esperit techno dels anys 90 amb l’esperit hippie dels 60. D’entrada la connexió entre aquests dos moments musicals no sembla òbvia, però Arne Feldhusen s’assegura que l’espectador l’acabi entenent integrant a l’argument idees que giren al voltant del caràcter inclusiu de tots dos estils.

Paral·lelament, es desenvolupa un segon fil argumental que gira al voltant de Schmidt, ja que la pel·lícula anirà donant petites explicacions del passat que l’ha portat a la seva situació actual i ens donarà pistes sobre el seu transtorn i la por de recaure en vells hàbits.

Magical Mystery ens convida a un viatge tant físic com emocional a un episodi clau de la història recent tot mostrant les coses positives i negatives del moment i dels personatges. Feldhusen aconsegueix acostar al públic el món del techno, que va viure una gran explosió als anys 90 i és encara avui un dels gèneres musicals més populars d’Alemanya.

Podeu veure aquest film el dia 4 de novembre a les 21.30h a la Sala Chomón de la Filmoteca.