El Primavera Sound dia a dia

26.05.2015

Ahir va arrencar el Festival Primavera Sound. Tuli Márquez, l’home que Núvol té destacat al Parc del Fòrum, ens fa les recomanacions dels millors concerts de la programació, dia a dia. Avui és el torn de Swans, Mac deMarco, Les Ambassadeurs, the Black Keys o Einstürzende Neubauten.

Patti Smith va actuar al Primavera Sound

Patti Smith va actuar al Primavera Sound

El drama de cada any. Organitzar-se en aquesta operació en paral·lel que és el Primavera Sound. Noms i més noms. Alguns d’històrics, d’altres de força coneguts, uns altres, melons per obrir, que també cal descobrir, escoltar i degustar. La ruleta reparteix músiques de tots els colors, des de les quatre de la matinada a trenc d’alba de cara al mar. Organitzar-se i aprofitar el temps. De moment, encara no podem desdoblar-nos. Vet aquí les propostes d’avui dijous i dels dies que vindran.

Divendres, 29 

Miquel Serra – Adidas Originals 19:30

De Manacor, Illes Balears. Tocaran el magnífic “La felicitat dels animals”, per descobrir-los o gaudir de les seves melodies.

Patti Smith & Band Performing Horses – Heineken 20:00

“Jesús va morir pels pecats d’algú altre però no els meus” i no cal afegir res. Els primers versos del mític “Horses” ens transporten. Amb aquests versos inicials, sabem que entrem dins d’uns dels discos mítics de la història de la música. En directe, amb cara A i cara B.

Marc Ribot Ceramic Dog – Auditori 20:45

Marc Ribot és conegut com a guitarrista de sessió dels grans músics actuals, com el cas de Leonard Cohen o Tom Waits. Però té els seus projectes. Aquest n’és un. Especialment roquer, però molt guitarrista, essent ell el líder. Un gust veure’l tocar la guitarra.

Perfume Genius – Pitchfork 21:30

Una altra mostra de pop eclèctic que pot mullar del cabaret a la música de ball. Les seves maneres recorden aquelles altres practicades per vells cantautors nordamericans dels anys 70, però rejovenides. Tot sensibilitat i entrega.

Bruna – Bowers & Wilkins Sound System 22:00

Uns altres nois espavilats de país que es busquen la vida lluny de casa. La fórmula: Lletres en anglès i ritmes de ball. Elegància i coneixement per seduir i tirar fronteres. L’objectiu: fer-se la vida amb la música que els agrada.

Run the Jewels – ATP 23:45

Killer Mike i El-P són dos institucions del hip-hop nord-americà. Del més combatiu. Llavors, la seva combinació és una detonació de mala llet i de melodies, d’himnes llaminers, consciencies i provocacions amb l’objectiu de ficar el dit a l’ull.

Ariel Pink – Pitchfork 00:10

Ianqui, també, juga a nen del pop malcriat i irreverent. Històries de barri cantades accelerades, expressades amb maners brusques i sense res a perdre. Si no t’agrada tens més escenaris.

Dissabte, 30

Joan Miquel Oliver – Ray-Ban 17:00

Artista inquiet, va començar a pilotar la seva nau molt abans que la dissolució l’enxampés. Presentarà “Pegasus”, una nova volta a aquella manera de ser que va quedar com segell indeleble dels Antònia Font. Esperem que el directe l’acompanyi.

Joan Miquel Oliver

Joan Miquel Oliver

Swans – Auditori RockdeLux 17:45

Si Michael Gira hagués escrit música a la Viena del segle XVIII, hauria estat competidor de Wolfgang Amadeus Mozart. Per lirisme, color, ampul·lositat, per visió, per manca de límits a la seva creativitat. Un dels grans de la música actual.

Mac deMarco – Heineken 20:00

La seva visió irreverent de la jugada l’ha convertit en un dels valors segurs del pop actual. Cançons ràpides i sense compilacions, bona veu i maneres per a la caiguda del dia, per a parelles enamorades o grups amb ganes de gresca.

Einstürzende Neubauten – ATP 21:40

L’ex Mala Llavor de Nick Cave, Blixa Bargeld, i la seva gent porten al parc del Fòrum “Lament,” un espectacle homenatge al centenari de la Primera Guerra Mundial. Maneres dramàtiques i alemanyes per a un panorama de desolació.

Les Ambassadeurs – Ray-Ban 22:50

Entre tanta oferta blanca, color. Àfrica pels visitants, tradició directe de Bamako, Mali amb aquest tros d’història que visita el parc del Forum. Una oportunitat única de deixar-se contaminar pel color d’aquesta gent. La música que sempre camina.

Mourn – Pitchfork 23:10

Del Maresme al món després d’haver editat el seu primer disc als EEUU, circumstància que les ha dut a tocar lluny de casa. La fórmula la tenen en la barreja de rock poderós i maneres adolescents que fa del disc un caramel.

Thee Oh Sees – ATP 01:55

De Sant Francisco al món practicant un rock and roll genuí i sense gaires complicacions. Podríem parlar de so garatge o d’una música revitalitzant que uneix el so dels 60’s amb la música actual. Sense pretensions.

Underworld – Heineken 01:30

En la moda de revisar discos emblemàtics, els toca als anglesos Underworld, pioners de la música tecno, recuperar una obra cabdal i pionera d’aquest estil, l’addictiu “Dubnobasswithmyheadman” de 1994.

Diumenge, 31

Salvaje Montoya – La 2 del Apolo 22:00

Podien sortir de la banda sonora d’una pel·lícula de Quentin Tarantino o de Robert Rodríguez. Rock polsegós amb serps, ganivets i perills a cada pas. Molts estils dins d’un sol: surf, punk i sons dels 60’s.

The Saurs – Sala Apolo 22:30

Rock a dos guitarres i bateria i un estil que podria passar pel d’un grup amb molta mili al damunt. Velocitat i alegria i un grapat de cançons que enganxen com si les coneguéssim de tota la vida.