La psicodèlia frenètica de Sanjays

4.09.2012

Psicodèlia frenètica per no deixar de ballar. Riffs luxuriosos que es colen entre els hi-hats. Surrealisme àcid. Tres veus que s’entrellacen descaradament. Sensualitat. Hedonisme. I un directe magnètic i salvatge com pocs. Aquesta és la carta de presentació del nou disc Laboratorium dels Sanjays, un grup de nom exòtic i format per Oscar Martorell, Adrià Cortadellas, Adrià Vergés, Natán Arbó, Pau Giralt i Demmy de Sober. Veure’ls en directe fa que aquesta descripció es quedi curta. Festius, libidinosos, esbojarrats, animals, poca vergonyes, eclèctics, innovadors, propers, teatrals, explosius… són només alguns dels adjectius que ens poden venir en ment després d’un concert seu.

D’una manera totalment casual vaig tenir l’oportunitat de conèixer-los al concert que van fer per la Festa Major de Torroella de Montgrí, on també hi tocava la Fundación Tony Manero. Una actuació on van fer gala de totes les seves virtuts i on van aconseguir guanyar-se’m. Un dels fets que més em va cridar l’atenció va ser la sortida a escena en diverses ocasions “d’animals” dalt de l’escenari. Aparicions fortuïtes de gent disfressada de cap a peus que trencaven bruscament amb el ritme del concert i que descol·locaven completament el públic, sobretot els no iniciats en els seus rituals. Sublim.

La interacció amb el públic tampoc no hi va faltar. La Demmy va ser l’encarregada de baixar de l’escenari en dues o tres ocasions al llarg del concert i, gràcies al seu magnetisme, fer ballar el públic. Un autèntic frenesí. També cal destacar la col·laboració en aquest concert de Jaume Pla (Mazoni), que també els ha produït el seu darrer disc.

Aquest concert és un dels molts que els ha portat arreu de Catalunya i fins i tot a Sardenya durant aquest any. Una agenda molt atapeïda que demostra l’empenta d’aquest grup i el futur prometedor que els espera. Amb dos discs al darrere (Welcome To Lemür City, 2010 i Laboratorium, 2012) tenen una sòlida base sobre la qual continuar treballant i és que, com diu l’Adrià Vergés, el bateria del grup, deixem que tot flueixi, no ens marquem unes dates i unes fites concretes. Encara que no parem mai i ens fotem molta canya, només amb una norma, fem cançons que ens vinguin de gust i gaudim mentre les toquem, la qual cosa crec que es transmet molt a l’escenari. Jo també ho crec. Ara us toca a vosaltres descobrir-los.

Twitter Aina Soler: @bombolleta

Etiquetes: