La candidesa d’un ‘Raspall’

12.07.2012

Els mons fantàstic de Pere Calders, portats al teatre amb 'Raspall'.

Si per alguna cosa es caracteritzava Pere Calders era per ubicar les situacions més fantàstiques en els ambients més quotidians. El dia que el nen Sala va haver de donar el seu gos estimat, en Turc, va passar molta pena per omplir aquell buit que li havia quedat, però la imaginació i el seu enginy li van fer cercar un bon substitutiu. Després de remenar làmpades, rellotges, pilotes i tota mena de caixes i baguls va trobar un Raspall. Polsós, vell i rònec, se li presentava com un ésser fantàstic a qui abraçar i amanyagar com si es tractés talment d’un gos. La intransigència dels progenitors es veurà contrariada pels fets fantàstics que tindran lloc a partir d’aquell moment.

El món de la fantasia connecta amb petits i grans.

Delicada, suau i tendra és l’obra de teatre que ens presenten els igualadins de Teatre Nu, una companyia de llarga trajectòria que ha sabut acostar als més menuts els mots de Calders en el centenari de l’escriptor. Una escenografia senzilla però suficient i pintada per la il·lustradora Carme Solé, la mateixa que va il·lustrar en el seu dia l’obra que va publicar l’associació de mestres Rosa Sensat. I és que Raspall és un magnífic conte pedagògic que ens parla de l’educació dels fills, de la importància de la imaginació i de la llibertat humana enfront la innocència infantil.

Escena de 'Raspall' de la companyia Teatre Nu.

L’obra atrapa per complet petits i grans i apaivaga tot intent de menystenir el teatre infantil. Un teatre professional i rigorós que en aquesta ocasió interpreten fantàsticament Maria Hervàs i Francesc Mas. Amb ells us emocionareu, somiareu i viatjareu al món fantàstic de Pere Calders.