La Sant Andreu Jazz Band enregistra el seu quart disc a El Vendrell

3.09.2012

 La Sant Andreu Jazz Band ha ofert un concert amb Scott Robinson a l’Auditori d’El Vendrell. Robinson, un saxofonista prodigiós que ha tocat al costat d’Ella Fitzgerald, Lionel Hampton o Miles Davies, toca amb la millor banda del món, la Maria Schneider. La Sant Andreu Jazz Band ha volgut servir-se de la bona sonoritat de l’Auditori Pau Casals per enregistrar en directe el que serà el seu quart disc, tot i que encara ha de sortit el tercer, que es va gravar al Palau de la Música amb Wycliffe Gordon, Jesse Davies i Terell Stafford, i que està previst que surti a l’octubre.

Foto de Lili Bonmatí


Dimecres passat, dia 29 d’agost, l’Auditori Pau Casals del Vendrell va acollir la banda de jazz més jove d’Europa, la Sant Andreu Jazz Band, dirigida per Joan Chamorro. Aquesta vegada, però, com a novetat, van comptar amb un convidat especial, el saxofonista de New Jersey, Scott Robinson.

La jove banda, formada per vint-i-sis músics d’entre vuit i divuit anys, s’ha consolidat, els darrers anys, com a projecte musical pedagògic i, a la vegada, com una pedrera de nous músics amb molt de talent del país. Han gravat dos discs en directe i han tocat en escenaris i festivals de primera línia d’Europa. El seu repertori està format per temes on trobem peces de diferents estils i èpoques del swing, del dixieland, del bebop, del funky i del jazz vocal.

La Sant Andreu va deixar astorat el públic de l’Auditori que va poder veure com aquest joves músics es mouen per l’escenari d’una manera desimbolta, com si ho haguessin fet tota la vida. I és que és ben cert que el seu director els sap treure el millor d’ells mateixos; toquen, canten i, fins i tot, en algun moment, ballen amb naturalitat, amb gràcia i amb precisió. Fan que el públic que s’ho mira des de baix formi part de l’espectacle. Tant és així, que quasi és impossible dissimular les ganes de ballar o de seguir el ritme amb el peu o amb les mans.

Aquests joves músics han trobat en la música un llenguatge per expressar-se i una manera de viure que els fa feliços, tots ells aporten una mica de cadascú perquè tot surti rodó: motivació, energia, talent, simpatia i frescor. Tots aquests elements són els ingredients ideals per un resultat excel·lent.

A mesura que anava avançant el concert, van comptar, també, amb la col·laboració d’altres convidats com el trompetista Ricard Gili, el guitarrista Josep Traver i el pianista Ignasi Terraza, que interactuaven amb la resta de membres de la banda, com si formessin part de la Sant Andreu.

Twitter Roser Esteban Rafecas: @Rosestebra