Festival BAM. Plaça dels Àngels

22.09.2012

 

Jordi Daumal, de L’ampli, ha assistit a la primera nit del Festival Barcelona Acció Musical (BAM) i ens explica l’ambient i el concert d’ahir divendres a la Plaça dels Àngels.

Amb la Festa Major de la ciutat de Barcelona, La Mercè, també arriba el Barcelona Acció Musical, més conegut com el BAM. I aquest any, amb la pujada de l’IVA a la cultura, les retallades i la crisi en general es feia més necessari que mai el festival gratuït per excel·lència de la capital catalana. El BAM omple diferents espais de la ciutat de molta música i molt variada. Aquest any podrem trobar concerts al Parc del Fòrum i a les places Reial, Joan Coromines i la dels Àngels. I, el primer dia el vam passar a aquesta última…

A la Plaça dels Àngels hi van passar alguns dels grups que més han destacat al llarg d’aquest any. Va obrir l’escenari el cantautor modern Joan Colomo acompanyat de la seva banda. Va començar el xou ell sol amb el seu ja famós sampler i tot seguit va sortir la banda. Van tocar, i la gent va cantar, les cançons dels tres discos: “Contra todo pronóstico” i “Producto interior bruto vol. 1 i vol. 2”. Van destacar cançons com “A contrapèl”, “Màgic”, “El xiprer” o “L’ocell”. Veure un concert d’en Colomo no és només gaudir d’un concert de música sinó també gaudir d’un espectacle d’humor i festa.

Darrera els hi va tocar als madrilenys Hola A Todo El Mundo. Amb nom i pintes un pèl hippies, el seu pop ballable amb tocs de folk psicodèlic i amb moments d’un post-rock que recordaven els millors Explosions in the sky, van fer saltar les moltes persones que omplíem la plaça. Un dels grups més sorprenents de l’escena musical de l’estat espanyol. Van sonar fantàstiques cançons com la coneguda  “A Movement Between These Two” (amb la famosa flauta que alguna persona del públic va demanar insistentment), “Hatem Prayer Team” o “León Comunión”.

Una bona prèvia per un dels grups que destaquen de la gran oferta musical del festival: Bigott. La plaça es va omplir fins a la bandera per saltar i ballar al ritme del de Saragossa. Amb la seva música, però sobretot amb els seus balls epilèptics, va fer embogir a les primeres files que no paraven de moure’s intentant-lo imitar. L’home dels festivals (aquest estiu ha passat per tota la geografia espanyola de festival en festival) va fer bones les crítiques del seu últim disc “The orinal soundtrack” i dels seus directes i va oferir un concert a l’alçada del que s’esperava d’ell. Si teniu l’oportunitat de veure’l, no us el perdeu! Brutal “Cannibal Dinner”!

En aquest primer dia de festival també cal destacar les actuacions dels emergents Isaac Ulam i els Mates Mates a la plaça Joan Coromines.

Durant tres dies la Plaça dels Àngels canviarà la seva fisonomia normal. On al llarg de l’any hi ha skaters aquests dies, tot i la campanya en contra, els substituiran els llauners que faran el seu particular agost.

Twitter: @jdaumal   www.lampli.com