Les nits del BAM

25.09.2012

La iaia al concert de la Damm | Foto Ray Molinari ambideraimon.blogspot.com.es

 

Divendres a la nit vam ser a la Plaça Reial on actuava Howlin’ Rain. Tros de grup i tros de concert el que van oferir els de San Francisco al centre de Barcelona. Howlin’ Rain van demostrar que el rock encara té molta tirada si es fa amb classe i sentiment. Amb una veu que pot recordar a les més clàssiques dels grups de rock dur dels 70 i 80 gràcies als seus aguts rabiosos i enèrgics, el barbut Ethan Miller porta el pes de la banda, movent-se a cops de guitarra i suant la gota gorda, un frontman carismàtic, d’això no n’hi ha dubte.

 

Bigott | Foto Indiespot.es

 

Poc després vam anar al concert de Bigott a la Plaça dels Àngels. Si Ethan Miller em va semblar un frontman carismàtic, què es pot dir de Borja Laudo, més conegut com el cantant de Bigott, o com Bigott, a seques? És impossible no disfrutar en un concert dels saragossans Bigott! Ritmes ballables, cançons curtes que no et donen temps ni a respirar i sobretot, un frontman, un personatge que a més de cantar i tocar la guitarra, balla! Sí, els balls de Borja Laudo són ja una marca de la casa, el dia que aquest home no balli en un escenari la cosa no serà el mateix! Fins llavors, que segueixin sonant cançons com Cannibal Dinner o Sparkle Motion i que la gent segueixi gaudint com ho van fer els milers de seguidors i nous fans a la “plaça del MACBA”.

I ahir dissabte vam anar a la festa de l’Antiga fàbrica Damm. Hi vam poder veure primer La iaia, un grup que creix i creix. Els de Vic van tornar a demostrar que no tenen por de res i que el directe els va de maravella. El seu grup de fans continua augmentant a passes accelerades i això es nota a l’hora de cantar les cançons, com en el ja clàssic moment del concert on el grup dóna tot el protagonisme al públic perquè aquest canti allò de: jo vull ser la meva iaia, caminar sense bastor, sense pressa per viure, fer un menjar deliciós!

 

The Love of Lesbian | Foto de Ray Molinari ambideraimon.blogspot.com.es

 

Després de La iaia va venir el torn dels Love of lesbian, formació que no necessita presentació avui en dia i que va congregar a una immensa multitud als voltants de l’antiga fàbrica Damm. Grans i petits van cantar i ballar amb el pop rock d’aquests barcelonins orgullosos de la seva ciutat, com així ho van fer saber al seu públic. Va ser un concert molt animat, d’aquells que semblen fets a consciència per disfrutar a una festa major.