Fanfarlo, com a casa

14.10.2012

El grup londinenc Fanfarlo va actuar amb una gran comoditat dissabte a l’Auditori de Girona, amb un sòlid repertori que inaugurava la programació musical del Festival Temporada Alta.

 

Fanfarlo a l'Auditori de Girona

 

Que a ningú li estranyi, aquestes properes Festes de Sant Narcís, trobar-se l’Amos Memon, la Cathy Lucas, en Justin Finch, en Leon Beckenham o en Simon Balthazar passejant-se per la Devesa o creuant el Pont de Pedra. Els cinc components de Fanfarlo varen exhibir el dissabte passat una comoditat inaudita tractant-se d’un grup indie que presentava les seves cançons per primera vegada a l’Auditori de Girona. Més tenint en compte que la seva primera visita a Catalunya, ara fa un any a la sala Bikini de Barcelona, no va ser del tot reeixida pel que fa al feeling amb el públic. Intercalant amb tota la tranquil·litat del món temes dels seus dos discos publicats, els anglesos es varen permetre fins i tot de bromejar amb el tema Catalunya – Espanya, i van oferir un bon recital d’acudits i també d’excuses per haver-se equivocat en algun moment puntual de l’actuació. Una d’aquestes simpàtiques excuses es va transformar en notícia quan Simon Balthazar, cada cop més còmode en el seu paper de frontman de la banda, va explicar sense embuts que ja estan treballant de ple en el que serà el seu tercer disc d’estudi. Fins i tot van obsequiar-nos amb alguna nova composició, que va ser ben rebuda per un públic que, tot i això, va celebrar especialment els seus himnes més coneguts, com ara “The walls are coming down” i “I’m a pilot”. Uns temes que els Fanfarlo es varen prendre la llicència de canviar en bona mesura, alterant-ne el ritme i jugant amb una sonoritat que s’adeia molt més a la d’una formació en directe.

Menció especial per la Sala de Cambra de l’Auditori de Girona. Amb l’aforament gairebé al complert, l’equipament va demostrar una vegada més que cal proposar-s’ho a consciència per fer que alguna melodia hi soni malament. Potser l’únic negatiu del concert en va ser la durada, una hora i mitja ben escassa, amb només dos bisos, que van deixar tothom amb ganes de més. Clar que potser es tractava justament d’això. Els Fanfarlo tenen cançons noves i volen fer esperar per sentir-les. Seria estrany que no tornessin a Girona, vista la comoditat amb què s’hi movien. De fet tanta, que el cantant i guitarrista Simon Balthazar va fer tot el concert sencer descalç. Com qui s’està per casa.

@franclluis

Etiquetes: