Els Cicles de Petit

8.03.2013

Tot just fa un any Joan Castells va fer les maletes per viatjar fins al Canadian Music Week de Toronto per presentar el seu projecte musical: Petit. Ara, dotze mesos més tard, ha tornat a fer-les per portar les seues cançons fins a Lisboa. Es tanca així un cicle i se n’obri un altre. I, mentre comença a fer les primeres passes d’una aventura que sembla renàixer cada primavera, mira enrere per saber d’on ve, per saber on va.

Petit acaba de publicar Cicles, un recopilatori de 12 cançons (“Chinese Ink & Bambo Sticks”, “Blackbird Daisy”, “Cançó de bressol”, “Velvet”, “Postcard from the west”, “Jo sóc el Cosmos”, “Oblidar-me de tu”, “Seda índia”, “Bang bang”, “Just enough”, “Faster” i “Seeds”) que deixen constància de la feina que ha fet Joan Castells durant els últims anys. N’hi ha que no havien estat mai editades en disc compacte i que tan sols es podien escoltar en els directes o a través del seu bandcamp. És el cas, per exemple, del poema “Postcard from the West”, escrit originalment en anglès per Maria Cabrera durant una estada d’estudis a Amherst,  o de l’esplèndida versió de “Bang bang (he shot me dows”), de Sonny Bono, que Joan Castells canta juntament amb Mia Salazar. Cicles inclou també les primeres cançons composades en català pel músic mallorquí aplegades a l’EP Seda índia.

Cicles de Petit. Il·lustació de Lara Costafreda.

Instal·lat de nou a Mallorca després de viure uns quants anys a Barcelona, Petit continua en moviment. Aquests últims mesos, a més de tenir l’oportunitat única d’actuar dins del pou de Can Monroig juntament amb Bartomeu Payeras, Joana Pol, Inés Alemany i Noemí Garcies (en aquest enllaç podeu veure el videoclip de “Cançó de bressol” realitzat per Elisabeth Moll), Petit ha treballat de valent en projectes poeticomusicals que prompte veuran la llum. El secret? La constància. O, el que és el mateix, continuar caminant.