El refugi de la consciència

25.08.2016

Dins el programa del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG), els alumnes del Galliner estrenen a Girona el Projecte Teatral al Refugi Antiaeri Jardins de la Infància, anomenat “A la deriva”. Una dissertació moral en plena sintonia amb el festival: reflexiva, madura, pedagògica i interactiva. Tot concentrat en una particular ruta a través dels búnquers emprats durant la guerra civil.

Foto: Irene Roé.

Foto: Irene Roé.

Els alumnes del Galliner han iniciat un cicle de representacions que es podran veure en una triple sessió, d’11h a 13h, fins divendres 26 d’agost. “A la deriva” fa un profund tractament sobre els invisibles: aquells que pateixen silenciosament. Tot, amb un llenguatge teatral molt reeixit. Durant mitja hora, el públic experimentarà la sensació claustrofòbica dels que fugen; dels que escapen deixant vides enrere. L’efecte de saturació atmosfèrica que acompanya constantment l’espectador és formidable.

Sota la direcció de Juan Manuel Casero i amb Megan Brosel assistint en la producció, “A la deriva” ha estat un èxit d’assistència en la seva estrena. Tot i ser en llengua castellana, a l’espectacle s’han deixat veure desenes de turistes en les diferents sessions del primer dia. Les entrades són gratuïtes però limitades, i cal formalitzar la inscripció a la web del Museu d’Història de la Cituat de Girona.

La performance ha permès degustar tan sols una petita part del talent dels alumnes del Galliner. Segurs i confiats, els joves actors han assolit un dels seus propòsits: transmetre i convidar a la reflexió sobre temes delicats, com són els refugiats, els camps d’extermini o les víctimes de les guerres. A més, conviden, amb criteri ètic i perspectiva calidoscòpica, a fer una anàlisi crítica sobre la situació actual a Europa. En qualsevol cas, el futur del teatre gironí està en bones mans amb els alumnes d’aquesta formació teatral.

Gràcies a la irrupció d’un dels festivals de teatre més importants de l’any, Girona és un formiguer banyat amb art, on es respira l’aire bohemi que sempre l’ha caracteritzat com a ciutat. El FITAG és un esdeveniment quasi obligatori si us situeu, durant aquests dies, a prop de la ciutat. Trobareu més informació sobre el festival punxant aquí.