El Boss torna a casa

19.05.2012

Passava poc més d’un quart d’onze de la nit quan Bruce Springsteen va sortir a l’escenari i va dedicar un “Bona nit Catalunya” a les 50.000 persones que es van reunir ahir a la nit a l’Estadi Olímpic Lluís Companys. Després d’hores de cua i indignació per una organització pèssima, aquelles paraules van fer les delícies d’un públic que va estar, com el cantant, entregat des del primer moment. Un públic que destacava per la varietat d’edats, tota una demostració de la capacitat de l’artista d’unir generacions.

Amb un record a Donna Summer com a introducció, “We take care of our own” va estrenar  una primera part del concert dominada per les cançons del seu últim disc, “Wrecking Ball”. Allunyant tots els fantasmes de la seva edat amb un ritme trepidant i enllaçant temes sense descans, Springsteen va veure resposta en uns fans que semblaven aprovar totes i cadascuna de les seves noves creacions. En consonància amb les lletres reivindicatives del disc, va dedicar “Jack of all trades” als “indignats i als que lluiten per Catalunya”, fent gal·la d’un català molt treballat i guanyant-se un cop més l’ovació dels assistents.

“Waiting on a sunny day” va marcar el començament de la segona part del concert, dominada pels clàssics, i va despertar aquells que encara no havien pogut cantar les noves cançons. Va ser també el moment d’una de les anècdotes de la nit, quan un tendre Bruce va fer pujar a l’escenari a una nena de 12 anys i li va cedir el micròfon perquè cantés. “The rising”, “Born to run” i “Born in the USA” van ser les precursores d’un sentit homenatge a Clarence Clemons (el mític saxofonista de la E Street Band), amb la cançó “Tenth avenue freeze out” i tot un seguit d’imatges de l’artista a les pantalles que rodejaven l’escenari.

Després d’amanir l’última etapa de la nit amb tocs de soul, “Dancing in the Dark” va ser un dels últims temes abans de tancar més de tres hores de concert. Amb un acomiadament poc allargat, el Boss va deixar anar un “fins demà” carregat d’emoció, deixant clar que el seu idil·li amb la capital catalana segueix creixent concert rere concert.

 

Bruce Springsteen ahir a Barcelona

Twitter de Marc Toro: @marctoro4

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris
  1. Va quedar clar que Bruce Springsteen S’estima aquest país. Ahir feia exactament 9 anys que Bruce Springsteen presentava per segon cop a la capital catalana el seu àlbum “The Rising”. Des d’aquell primer cop, no he pogut no anar a veure’l allà on fós en cada gira. Ahir, tot i el retràs, va tornar a fer valer el seu sobrenom, i the Boss va fer un concert enorme, imponent frenètic i enèrgic. Però si alguna paraula defineix amb precisió el concert que ahir ens va regalar és excels.
    Quaslevol crònica és poca per explicar, a algú que no hi va ser, el que es va viure ahir a l’estadi Lluís companys…