El Ballet de Cuba porta els grans moments de la dansa clàssica al Tívoli

20.06.2017

Tots coneixem aquelles propostes culturals que porten noms com “les grans àries de l’Òpera”, “les millors peces clàssiques del Romanticisme…” i coses semblants. El Ballet Nacional de Cuba ofereix un espectacle de grans moments del repertori clàssic: Giselle, El llac dels Cignes, Don Quixot, La Bella dorment… amb l’empremta de la incombustible Alícia Alonso, que també ha coreografiat, l’any 1990, la Simfonia de Gottschalk.

Un moment de l’actuació del Ballet Nacional de Cuba al Teatre Tivoli

La tècnica és enlluernadora, la joventut i força de la companyia és impressionant. Tenen la passió llatina a la sang amb virtuosisme de la tècnica més depurada. És difícil oblidar Viengsay Valdés, en el moment del pas a dos de Don Quixot, superlativa i fascinant amb aquella alegria feliç, com si no estigués fent un exercici d’impossibles fouettés. També em va captivar, per més espiritual i profunda, amb un aire rèplica de la mateixa Alonso, la ballarina Sadaise Arenbibia, que no hauria de recordar a ningú perquè és simplement ella i sublim. Tan sols he destacat un parell de noms per dir que l’espectacle val molt la pena, perquè té una grandíssima qualitat tècnica, amb una compenetració absoluta de tots els ballarins.

En definitiva: un espectacle de gran qualitat, per a tots els públics, que tothom gaudirà, hi entengui o no, perquè és sublim i a la vegada a l’abast de tothom. L’únic que sap greu és que el vestuari i sobretot els decorats no estigui en consonància amb la qualitat dels ballarins.

Una altra escena de ‘El llac dels cignes’ pel Ballet Nacional de Cuba al Teatre Tivoli