Youtubers als museus

Vuit joves de Canal Malaia s'han endinsat a les xarxes territorials dels museus catalans en motiu de la Nit i el Dia Internacional dels Museus

La joventut té ganes de moure’s, de sortir de casa i de gaudir al màxim dins de les limitacions que suposa la COVID-19. Per això, els museus són una bona opció per a ells, perquè són espais on compartir experiències i coneixements, fer-se fotografies, descobrir curiositats i passar una bona estona junts en un entorn segur. Els equipaments museístics poden interessar a una gran varietat de nois i noies, tinguin els interessos que tinguin. En motiu de la Nit i del Dia Internacional dels Museus, el Departament de Patrimoni de la Generalitat ha col·laborat amb vuit youtubers de Canal Malaia, que s’ha endinsat en les xarxes temàtiques dels museus catalans. Aquests són els vídeos resultants:

1. Reich Roca – Xarxa de Museus Tèxtils de Catalunya

La Raquel Roca (@reich.roca) s’ha enamorat de la Xarxa de Museus Tèxtils de Catalunya, que tracta sobre els seus temes preferits: la moda, cosir i reparar teixits, i també ser sostenibles.

2. Natàlia Möller – Xarxa de Museus de Ciències Naturals de Catalunya

La Natàlia Möller (@nataliamoller) és una apassionada de les flors i el seu amor per la natura l’ha portat a visitar el Jardí Botànic de la Xarxa de Museus de Ciències Naturals, on ha sigut molt feliç gaudint de plantes i insectes.

3. Dumbhoes – Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana

Les Dumbhoes (@dumbhoesdoingdumbthings) són un grup de cinc amigues a qui els encanta posar-se reptes, i aquest cop s’han endinsat en la Xarxa de Museus Marítims de la Costa catalana per veure quina és la relació entre les dones i el món marítim.

4. Bru Esteve – Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya

El Bru Esteve parteixes d’alguns descobriments històrics per propers per repassar quins museus formen part de la Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya.

5. Laia Argelaguet – Sistema Territorial del MNACTEC

La Laia Argelaguet (@laia.argelaguet) s’ha endinsat al Sistema Territorial del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i ha fet un vlog d’una excursió al Museu Molí Paperer de Capellades.

6. Albert Pagà – Arqueoxarxa

L’Albert Pagà (@berti_iau) ha investigat la Xarxa de Museus i Jaciments arqueològics de Catalunya i fa un repàs per troballes curioses que s’han descobert en quatre ciutats catalanes.

7. Noelia Karanezi – Xarxa de Museus d’Art de Catalunya

La Noelia Karanezi (@noeliakaranezi) ha descobert la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya i ha fet un vídeo sobre les dones silenciades en l’art.

8. Laura Grau – Xarxa de Museus d’Etnologia de Catalunya

La Laura Grau (@inflowenser) ha xafardejat la Xarxa de Museus d’Etnologia de Catalunya per fer una comparació: quins museus serien els preferits dels seus amics i amigues de la universitat?

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació