Víctor Masferrer i Àlex Nogué, els artistes de noves Exposicions Viatgeres

“Clarianes de bosc” i “Un tren en pot amagar un altre” són els dos projectes escollits pel jurat, que s’inauguraran a la Casa de Cultura de Girona.

Clarianes de bosc” i “Un tren en pot amagar un altre” són els dos projectes escollits pel jurat, que s’inauguraran a la Casa de Cultura de Girona el setembre d’aquest any i el setembre del 2017, respectivament. Exposicions Viatgeres pretén apropar l’art i la cultura a la ciutadania, promoure la creació artística i potenciar sinergies i lligams de col·laboració entre els diferents professionals i especialistes del camp de l’art a les comarques de Girona. Massferrer i Nogué han estat els escollits per a la convocatòria 2016/17 d’un total de 18 projectes presentats.

"Un tren en pot amagar un altre", d'Àlex Nogué

La proposta de Víctor Masferrer, “Clarianes al bosc”, és un projecte essencialment escultòric en què l’artista reflexiona sobre la relació de l’ésser humà amb l’entorn natural. Masferrer planta càmeres de fotografia al bosc (fetes amb fusta de pollancre) per extreure’n imatges de llarga exposició que en documentin el pas del temps. L’artista se situa a la frontera d’allò orgànic i en transformació per donar testimoni de l’espai de confluència entre dos mons: el terrestre i el celeste; l’humà i el natural; l’orgànic i el mecànic. El jurat ha valorat la seva “càrrega poètica, realitzada amb una formalització exquisida” que defineix molt bé aquesta proposta “plenament contemporània”.

“Un tren en pot amagar un altre”, d’Àlex Nogué, forma part d’un dels projectes amb els quals està treballant actualment sobre la percepció de les imatges. L’artista explica que “els milers d’imatges que envaeixen la vida quotidiana ens han fet desenvolupar una gran capacitat per identificar-ne el significat immediat, però han comportat la pèrdua de la capacitat d’embadalir-nos i de trobar-hi l’estructura per reconstruir-les des de l’experiència perceptiva de cada persona”. Les imatges sempre n’amaguen d’altres i produeixen una sensació d’incomplitud. El jurat n’ha destacat “la conceptualització que fa del paisatge en pintura, que revela els passos del procés de representació de la realitat i mostra una didàctica de la creació del quadre”.

Exposicions Viatgeres es va inaugurar fa quatre anys. Els projectes escollits en les edicions anteriors han estat recorrent les comarques gironines durant aquests anys, i s’han pogut veure en més d’una dotzena de llocs cada una. El programa forma part de les exposicions itinerants que impulsa la Diputació de Girona amb la finalitat de posar a disposició dels municipis propostes expositives de qualitat.

"Clarianes de bosc", de Víctor Masferrer

Per saber-ne més coses podeu visitar el web de la Diputació o les pàgines personals de Víctor Masferrer i Àlex Nogué.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació